Ga naar hoofdinhoud

The Hague Idiots te gast in Kakafonie

26 november 20132 minute read

Wassenaar – Op zondag 1 december om 12:30 uur komt de formatie The Hague Idiots naar de studio van Midvliet om in Kakafonie hun net verschenen single te laten horen.

The Hague Idiots komen uit Den Haag. De muziek die ze maken omschrijven ze zelf als Superfreakinawesome Happy Punk Rock. In 2013 is de gemiddelde leeftijd van de band 13 jaar. Hun grootste invloeden zijn Blink 182, Green Day en The Red Hot Chilli Peppers. De band treedt regelmatig op, voornamelijk in Den Haag en omgeving. Op hun website is de agenda te vinden. Ze worden hier en daar al de nieuwe DI-RECT genoemd. De band zit daar niet mee, zij willen alleen lekker spelen, optreden en nummers schrijven!

De band bestaat uit Dylan van Dam (zang), Anthony Koenn (gitaar en zang), Kasper Spijkerman (basgitaar) en Jens Peek (drums).

Website: www.thehagueidiots.nl.
Facebook: www.facebook.com/thehagueidiots.

Onlangs won deze jonge Haagse band de finale van de Unicef Talent Battle. De groep versloeg op woensdag 21 november in Amsterdam acht andere finalisten uit Utrecht, Amsterdam en Den Haag. “Dit is echt super freaky awesome”, reageerde de twaalfjarige gitarist Anthony na afloop van de finale. Volgens Hagenaar en jurylid Dennis Weening is de band een terechte winnaar. “Goeie muzikanten, een goeie gitarist en een goeie song.” Naast eeuwige roem heeft de band ook muziekapparatuur voor hun school gewonnen, ter waarde van 2.500 euro. Ook mogen ze twee dagen gebruik maken een professionele opnamestudio en komt er een DJ op hun school draaien.

Op zaterdagavond 7 december doet The Hague Idiots mee aan de eerste voorronde van Talent Event, een coachingstraject voor jonge muzikanten. De band strijdt dan in het Haags Pop Centrum tegen twee andere jonge groepen: The Bottle Caps en Dexx.

Op zondag 1 december om 12:30 uur kun je bij Midvliet nader kennismaken met deze Haagse band en natuurlijk hoor je hun muziek.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top