Skip to content

Ooms na amper twee maanden weer uit de raad

8 december 20132 minute read

Wassenaar – Op 5 december hebben de VVD fractie en het VVD bestuur in Wassenaar vernomen dat haar fractielid de heer Bert Ooms heeft besloten met onmiddellijke ingang de gemeenteraad te verlaten. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 zal hij met een eigen partij aan de verkiezingen gaan deelnemen. Amper 2 maanden geleden koos hij er nog voor de VVD-zetel weer in te nemen, na het vertrek van Liz Schaefer, nadat hij in 2011 afscheid had genomen van de raad.

De VVD heeft op 20 november 2013 haar kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vastgesteld. Deze lijst bevat de namen van 16 kandidaten. Bert Ooms komt hier niet op voor omdat hij reeds 10 jaar voor de VVD in de raad heeft gezeten. De leden besloten eerder dat vernieuwing nodig is en dat daarom twee termijnen van vier jaar in de raad het maximum is. De VVD-leden kiezen nu voor een nieuw elan met een mix van 13 nieuwe kandidaten en 3 leden van de huidige fractie. De VVD wil graag vooruitkijken en af van de politieke onrust. Dat is het signaal aan de Wassenaarse bevolking. Jacob Jan Bakker is de eerstvolgende kandidaat op de huidige lijst die nog niet eerder in de raad heeft gezeten. Hij is ook de nummer 2 op de nieuwe kandidatenlijst voor de VVD.

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top