Ga naar hoofdinhoud

Verlichte Polder Route

30 december 20132 minute read

Wassenaar – Op zondag 29 december opende burgemeester Jan Hoekema de Verlichte Polder Route. De start vond plaats op de boerderij van de familie Den Hollander aan het Ammonslaantje.

De organisatie was in handen de Agrarische Natuurvereniging Santvoorde in samenwerking met het Stadsgewest Haaglanden en het Pact van Duivenvoorde. Als vertegenwoordigers van het Pact waren wethouder Inge Adema van Voorschoten en Leendert de Lange van Wassenaar aanwezig onder de vele belangstellenden.

Themajaar
Ter gelegenheid van het themajaar van de boerderij 2013 kreeg burgemeester Hoekema van Robert van Lit het vernieuwde en geactualiseerde fietsrouteboekje uitgereikt. De heer Van Lit is één van de twee auteurs, die in het kader van het vorige themajaar in 2003 het boekje met vier fietsroutes langs boerderijen in Voorschoten en Wassenaar heeft samengesteld.

Winnaars beschilderde kunstbalen
Verder onthulde burgemeester Hoekema, samen met de voorzitter van Santvoorde, Aad Zonneveld, de twee winnende kunstig beschilderde grasbalen. Honderd leerlingen van Wassenaarse basisscholen hadden in november grasbalen beschilderd als activiteit waarbij zij nader kennis hebben gemaakt met het agrarisch bedrijf. Daarbij werd gebruik gemaakt van het lespakket BoerENerfgoed, dat in het kader van het themajaar 2003 door het Pact van Duivenvoorde is samengesteld.

Aansluitend kon gefietst en gewandeld worden langs diverse boerderijen aan het Ammonslaantje en de Oostdorperweg, waar streekproducten werden aangeboden en een hapje en drankje klaarstonden.

Tags

OpeningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top