Skip to content

CDA brengt licht bij de Voedselbank

31 december 20132 minute read

Wassenaar – De gebruikers van de Voedselbank in Wassenaar, op dit moment 30 personen, ontvingen vrijdag 27 december bij hun voedselpakket, een pakket kaarsen van CDA Wassenaar als een lichtpunt in de sneller donker wordende dagen. Het aantal voedselbankgebruikers is in de laatste jaren bijna verdubbeld en verwacht wordt dat dit zal stijgen. Ter bestrijding van (verborgen armoede) is de voedselbank in het leven geroepen.

Veel gebruikers lopen in een hulpverleningstraject voor de duur van 3 jaar. Zolang krijgen zij een gevarieerd samengesteld voedselpakket, bestaande uit produkten die geschonken worden door supermarkten, lokale winkeliers, kerkelijke akties (bazars en inzamelingen), clubs als Lions en Rotary en particulieren die verse waren komen inbrengen. En niet te vergeten de spontane aktie van de Wassenaarse tuinders die verse groenten en fruit inbrachten en een stuk tuin beschikbaar stelden voor de Voedselbankgebruikers. Vrijwilligers verwerken de levensmiddelen tot een pakket.

De Voedselbank kreeg landelijke bekendheid door het programma “Effe geen cent te makken”. Stichting Voedselbank Wassenaar is onderdeel van de Stichting Voedselbank regio Haaglanden. De organisatie mag (gratis) gebruik maken van de ruimte in Sion bij de Jozefkerk (Parklaan 26)en iedere donderdag worden de verzamelde goederen uitgedeeld. Contactpersoon vanuit de parochiediaconie voor de Voedselbank is mevrouw Gré Brouwer. Het CDA ondersteunt het mooie werk van de Voedselbank : “Wij verstrekken verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Nederland (ook in Wassenaar) en doen dat uitsluitend met vrijwilligers !”

Tags

CDAVoedselbankWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top