Blauw-Zwart maakt het zichzelf moeilijk

5 februari 20133 minute read

Wassenaar – De ijsbaan is verdwenen, de velden zijn weer groen, dus er kon weer gevoetbald worden. De Blauwen troffen in Warmunda een ploeg in degradatienood. Ondanks het krachtverschil bracht de UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie zichzelf onnodig in de problemen door de tegenstander van een 3-0 achterstand tot 3-2 terug te laten komen. Gelukkig werd in de slotfase de zege met een vierde doelpunt veilig gesteld.

De thuisploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 7e minuut al in een doelpunt. Een splijtende pass door het hart van de Warmunda defensie bracht een verdediger zo in de war dat hij de bal in zijn eigen doel leek te werken. De paal bracht in eerste instantie redding, maar Rick Hoogenboom was er snel bij om de 1-0 in te tikken. Een kleine tien minuten later leek het pleit al beslecht toen Rick Wilmar van der Ham aanspeelde, die de bal schitterend in de linkerhoek deponeerde: 2-0. Het bleef eenrichtingsverkeer, maar tot grote kansen kwam Blauw-Zwart niet meer. En naarmate de 1e helft vorderde paste de ploeg zich aan het niveau van de tegenstander aan, en dat was zeer pover. Vijf minuten voor rust kreeg Warmunda pas zijn eerste kans, maar de bal werd in kansrijke positie huizenhoog over het heiligdom van Bob Jalhay geschoten.

De tweede helft was slechts 3 minuten oud toen Maarten van der Flier een voorzet op maat aan Rick gaf. De spits hoefde alleen zijn voet nog tegen de bal te zetten om de 3-0 te laten aantekenen. De Blauwen bleken nog steeds de betere ploeg en het leek en kwestie van tijd voordat het volgende doelpunt zou vallen. Uit het niets echter kwam Warmunda op 3-1 nadat een lukraak naar voren geschoten bal door Peter Wansink tot doelpunt gepromoveerd werd (3-1). De bezoekers kregen hierdoor iets meer zelfvertrouwen en dat groeide nog meer nadat Jasper van den Boer na het neerhalen van een tegenstander met rood het veld moest verlaten en de terecht toegekende strafschop door wederom Peter Wansink binnen werd geschoten. Een minuut later leek zelfs de 3-3 geboren te worden, maar een fantastische redding van Bob zorgde er voor dat de voorsprong voor Blauw-Zwart behouden bleef. Er moest iets gebeuren om de Blauwen weer op het juiste spoor te brengen. Trainer Roel den Hartog deed dat door Diederik Heineken en Bas Conradi binnen de lijnen te brengen. Zij losten Sander van Kuijen en Yorick Voogel af. De wissels brachten weer wat energie in de ploeg en de Blauwen gingen op jacht naar de beslissende treffer. Die kwam acht minuten voor het eindsignaal van de voet van Maarten van der Flier, die zijn tegenstander de bal ontfutselde en keihard in de korte hoek binnen schoot: 4-2. Al met al een verdiende, maar toch moeizame overwinning. Volgende week de uitwedstrijd tegen laagvlieger Aarlanderveen. Er zal dan scherper gespeeld moeten worden om de 3 punten mee naar huis te nemen.