Blauw-Zwart wint de streekderby met 1-4

15 april 20132 minute read

Wassenaar – Op 10 november won Blauw-Zwart de thuiswedstrijd afgetekend met 6-0 van Wassenaar. Deze week stond voor de mannen van UTS Van der Geest & UTS Abbink de uitwedstrijd op het programma. Veel supporters van Blauw-Zwart waren op het complex van S.V. Wassenaar in Kerkehout te vinden om de streekderby te zien.

Omdat het in de thuiswedstrijd wel erg gemakkelijk ging, is de kans groot dat er toch iets van onderschatting insluipt. Want S.V. Wassenaar kwam al snel op voorsprong in de wedstrijd, door het benutte van een vroege toegekende penalty: 1-0. Bij een foutje in de achterhoede van de Blauwen was het maar goed dat de bal tegen de paal kwam, anders was het al 2-0 geworden. Blauw-Zwart moest wel uit een ander vaatje gaan tappen om de wedstrijd naar de hand te zetten. Het is Bas Conradi die zijn vrije trap op de kruising ziet uiteenspatten. Het zelfde gold ook voor het schot van Guy van Vliet op de lat. Het is in de 31e minuut als Boy Houtman de gelijkmaker scoort uit een pass van Rick Hoogenboom: 1-1. Frank van Leeuwen, onze expert op het gebied van het onderhoud van onze velden, geeft aan dat de lange droogteperiode duidelijk invloed heeft op het spel. Vlak voor rust miste Daniel Singleton nog een dot van een kans om de Blauwen nog voor de pauze op voorsprong te zetten.

De ploegen komen na rust ongewijzigd uit de kleedkamers. Nu is het Blauw-Zwart dat scherp aan de 2e helft begint. Uit een vrije trap van Jasper van den Boer is Rick Hoogenboom attent om de van de keeper terugspringende bal in te tikken: 1-2. Het is weer Rick Hoogenboom die na een mooie kapbeweging het zestienmetergebied indraait en knap zijn 2e inschiet (1-3). De formatie van UTS Van der Geest & UTS Abbink heeft nu het heft in handen en komt daardoor ook beter in zijn spel. Daniel Singleton wordt nog vervangen door Alexander de Meijer. Een zware overtreding op Wilbert v.d. Ham levert een S.V. Wassenaarder de rode kaart op. De geblesseerde Wilbert wordt vervangen door Wils de Groot. Het is de one and only Boy Houtman die de eindstand bepaalt op 1-4 en zo zijn gewezen aanhang van S.V. Wassenaar met een knipoog op stang jaagt.