Skip to content

‘Vele handen maken licht werk’… SBZ geweldig bedankt!!

6 mei 20134 minute read

Wassenaar – Het bestuur is dankbaar en blij dat een grote wens in vervulling is gegaan. Om het werk van de terreinmeesters te verlichten is er een mini kantmaaier aangeschaft. Van de oude maaimachine waren de maaikooien zodanig versleten en onveilig geworden dat vervanging noodzakelijk werd. Het bestuur van de SBZ zal op haar jaarvergadering voorstellen de aanschafkosten hiervan volledig voor haar rekening te willen nemen.

Op de foto ziet u de nieuwe machine, het bestuur van de SBZ, de beide voorzitters van Blauw- Zwart en de vaste berijders ervan, Tinus en Frank. Een geweldig gebaar en dank namens de gehele vereniging. Waarom een dergelijke professionele machine? ‘Vele handen maken toch licht werk’. Deze uitdrukking gaat nog steeds op is mijn mening, maar er zit echter een harde keerzijde aan. De vele handen ‘van vroeger’ bij Blauw-Zwart zijn steeds moeilijker te vinden. Ja, gelukkig is er de harde, echte Blauw-Zwartkern, veelal dezelfde mensen waar wij een beroep op kunnen doen.

De bestuursleden van de SBZ is zo’n groep. Geweldige mensen die het hart op de goede plaats hebben. Wekelijks zijn zij actief voor de vereniging. Met hun nimmer aflatende inzet is, als je allemaal bij elkaar optelt, zeer veel geld de afgelopen jaren naar de vereniging toe gevloeid.

Het is echter steeds meer een consumptiemaatschappij aan het worden. Ook binnen Blauw- Zwart hoor ik steeds vaker: “Ik betaal toch contributie? Dan regelen jullie het allemaal maar….” Helaas, zo werkt het toch niet helemaal. Sterker nog het irriteert mij in steeds hogere mate. De vereniging heeft zeer hard enthousiaste vrijwilligers nodig die zich regelmatig willen inzetten voor het algemeen nut van de vereniging.

Een ander voorbeeld is een groep vrijwilligers die wekelijks heel hard werkt maar op zeer korte termijn versterking nodig heeft en dat zijn de terreinmeesters. Zij krijgen steeds meer werk op hun bord, mede, nee vooral ook, omdat wij ons als leden niet aan de gemaakte afspraken, regels en fatsoensnormen wensen te houden. Je zou eens de moeite moeten nemen om op maandagmorgen te komen kijken hoe ‘wij’ in het weekend ons fraaie complex achter durven te laten. Vele handen maken licht werk, ja dat lijkt waar. Veel beter zou het zijn dat wij als Blauw- Zwarters trots zouden zijn op onze club en zuinig zijn op ons materiaal en ons complex. Daarmee help je meteen onze terreinmeesters het werk lichter te maken.

Als er geen vrijwilligers meer zijn, dan moeten wij dure investeringen doen en noodzakelijke werkzaamheden uitbesteden. Het betekent dat de contributie weer onnodig stijgt omdat deze extra kosten moeten worden opgevangen. Ik weet niet of een ieder hier wel eens bij stil staat als zij de voetbalschoenen vol met blubber weer eens in de kleedkamers tegen de schone muur uitkloppen!

Als bestuur zijn wij zeer dankbaar met vrijwilligers van onze SBZ. Een deel van het bestuur van de SBZ (De Supportersvereniging van Blauw-Zwart) zal deze week op haar jaarvergadering aankondigen, na zeer vele jaren actief te zijn, te willen terugtreden. Het is altijd goed nieuwe vrijwilligers een kans te geven om het stokje over te nemen. Er zijn nog gesprekken gaande, maar ook hier wordt geconstateerd dat het lastig is om op bestuurlijk niveau in dit geval de SBZ te kunnen laten voortbestaan.

Wij als hoofdbestuur zijn zeer blij met de uitbreiding van het machinepark, met de overdracht van de Husqvarna maaimachine. Het bestuur zal nog blijer kunnen zijn als nieuwe bestuursleden opstaan die zich gaan inzetten voor het wel en wee van onze vereniging. Straks in augustus is ons complex, de kantine en ons bestuurshuis op orde en hopelijk ons standaardelftal gepromoveerd naar de 3e klasse.

Dan zijn er geweldige faciliteiten gecreëerd voor een uitstekende doorstart. Hopelijk dan ook met een voltallig SBZ bestuur aan boord, wat naast noodzakelijk, onlosmakelijk is verbonden met onze vereniging. Kom dus op. Jongeren van nu hebben veel in huis en zijn de vrijwilligers van de toekomst. Twijfel daarom niet langer. Laat uw vrijwilligersambitie zien en horen. Wij hebben jullie hard nodig. Nu en straks.

Jacques van den Boer

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartSBZWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top