Skip to content

Blauw-Zwart E2 wint KNVB Beker

19 mei 20133 minute read

Wassenaar – De E2 van Blauw-Zwart heeft ervoor gezorgd dat er na 15 jaar weer een KNVB beker aan de prijzenkast van Blauw-Zwart kan worden toegevoegd. In de finale werd er met 4-1 afgerekend met Spartaan ’20. 

Zaterdag 18 mei verzamelde de bloednerveuze spelers van E2 zich op het parkeerterrein van Blauw-Zwart. Om vervolgens te met de nog nerveuzere ouders te vertrekken naar het terrein RKAVV in Leidschendam waar de finale werd gespeeld. De tegenstander van Blauw-Zwart was Spartaan ’20 E1 zij waren inmiddels in hun poule al kampioen geworden, dus dat beloofde een zware kluif te worden voor de mannen van de E2.

Om 11 uur werd er afgetrapt, vanaf het begin werd er door de aanvallers veel druk gezet op de spelers van Spartaan. Door de hoge druk kwamen de Spartanen niet lekker in hun spel en moesten al snel tegen een achterstand aankijken 1-0 voor Blauw-Zwart. De meegereisde supporters barsten in een juichen uit! Vervolgens kreeg Blauw-Zwart een aantal kansen voor de 2-0 maar wisten de kansen niet te benutten. Toen was er een snelle uitval van de Spartaan ’20 en met een mooie combinatie was het ineens 1-1. Maar Blauw-Zwart liet zich hierdoor zeker niet uit het veld slaan. De ploeg voelde dat het zou kunnen, dus gingen ze door als team en bleven ook voor elkaar lopen. Het was zo’n dag dat iedereen net iets meer kan, en dat was te zien. Vlak voor de rust lukte het opnieuw door een mooie combinatie om de bal achter de keeper van Spartaan te krijgen en dus met 2-1 de rust in. Limonade, fruit en dextro moest er voor zorgen dat de mannen weer voldoende energie zouden hebben voor de tweede helft. En jawel hoor, met ongelofelijke goede inzet en goed combineren lukte het opnieuw Rico en uiteindelijk ook Thijs om de eindstand op 4-1 te krijgen. Na de 4-1 kwam het verlossende fluitsignaal, met veel applaus en gejuich van ouders broers zusjes opa’s oma’s en vele supporters was het feest compleet.

Na de uitreiking van de beker ging het winnende team weer terug naar wassenaar waar de overwinningswagen klaar stond en met veel kabaal het Blauw-Zwart terrein op kwam rijden, waar zaterdag 1 thuis speelde. Tijdens de rust werden de jongens gehuldigd op de middenstip van het hoofdveld door voorzitter Andre van Herk. Het feest was compleet. Trainers Sjaak, Kees, Ton en begeleidster Sandra namens alle kinderen bedankt voor al jullie inzet.

David, Mark, Niels, Gino, Ties, Thomas, Thijs, Rico en Pepijn. Mensen, onthoud deze namen, want over een jaar of 9 kunnen dit wel eens de spelers van Blauw-Zwart 1 zijn. Mannen, geweldig zoals jullie dit seizoen hebben gespeeld. En het seizoen is nog niet voorbij. Nog 2 competitiewedstrijden te gaan waarin we 4 punten moeten halen en dan kunnen we ook het kampioenschap nog binnenhalen! Dus op naar woensdag 22 mei, dan mogen we thuis tegen Ter Leede E2.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartKNVBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top