Skip to content

Sportcomplex ‘Ter Weer’ officieel in gebruik genomen

25 mei 20132 minute read

Wassenaar – Vrijdagmiddag 24 mei is het ‘Sporteiland’ als onderdeel van het nieuwe school- en sportcomplex Ter Weer officieel geopend. Het sporteiland bestaat uit het nieuwe clubhuis van handbalvereniging Olympia ’72 en de sportfaciliteiten behorend bij Early Childhood Center (ECC) van American School of The Hague (ASH). Het hoofdgebouw van ECC is nog in aanbouw en is naar verwachting voor het nieuwe schooljaar gebruiksklaar.

Onderdeel van de opening waren toespraken van Henri van Smirren, voorzitter van handbalvereniging Olympia ’72, Rick Spradling, directeur van American School in The Hague en Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar die samen met de wethouder van sociale zaken, onderwijs en sport Fatma Koser Kaya aanwezig was. Gemeenschappelijke deler van de toespraken was de succesvolle samenwerking tussen de drie partijen en de omwonenden van Ter Weer die heeft geleid tot realisatie van het project. Henri van Smirren heeft daarnaast aangegeven dat met het gereedkomen van het nieuwe ’thuis’ van Olympia ’72 een eind is gekomen aan een periode van improviseren tussen het oude en het nieuwe clubhuis maar dat het resultaat de moeite meer dan waard is. Rick Spradling benadrukte dat de samenwerking van ASH met Olympia ’72 een perfect voorbeeld is van de doelstelling van ASH niet alleen gevestigd te zijn in Wassenaar maar om ook onderdeel te zijn van de Wassenaarse gemeenschap.

Na de toespraken speelde de jongste jeugd van Olympia ’72 (5 – 8-jarigen) de officiële openingswedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van EHC uit Leidschendam die voor de gelegenheid naar Wassenaar waren gekomen.

Tags

HandbalTer WeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top