Skip to content

Janny v.d. Does en Ronald Westgeest winnen Strokeplaykampioenschap Kieviten 2013

28 mei 20132 minute read

Wassenaar – Zaterdag 18 mei 9.00 uur: begin van het strokeplaykampioenschap van de Kieviten. Als je weet hoe de baan er vrijdagavond 20.00 uur bij lag (vol met enorme plassen) was het een wonder dat het door kon gaan. De inschrijvingen voor dit jaar waren jammer genoeg iets minder dan vorig jaar, 42 heren en slechts 4 dames. Maar het enthousiasme was er niet minder om.

De baan was in een redelijke conditie, in aanmerking genomen dat de natuur bijna een maand achter loopt. De weersvoorspelling was niet optimaal, maar zowel zaterdag als zondag was het prima weer om te golfen.
Aan het eind van de eerste speeldag stond bij de heren Patrick van Renesse bovenaan met 68 slagen, op de voet gevolgd door Michel de Jong en Cors Blommers met 69 slagen en Ronald Westgeest met 70 slagen.
Na een late start op zaterdag was het een vroege start op zondag voor de kanshebbers. Van de mensen die de cut gehaald hadden waren Cors, Ronald, Michel en Guus de mannen die kans maakten op de prijzen.
Bij de dames was het ook spannend, Janny v.d. Does stond na 2 dagen bovenaan met een score van 169, daaronder stonden Corrie Lolkema, Nienke Abma en Willy Boverhof. De finale werd gespeeld door Janny, Corrie en Nienke.

Maandagmiddag mochten als eerste de dames starten, gelukkig was het toen nog droog. Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind die dag, na eerst wat miezer regen was het uiteindelijk gewoon hard gaan regenen. Niet de meest ideale omstandigheden om te golfen, voorzichtig gezegd. Zowel de dames als de heren eindigden in de regen.

De uitslag bij de dames was: 1e Janny v.d. Does, 2e Corrie Lolkema en 3e Nienke Abma.

Bij de heren bleef het spannend, maar Ronald heeft zijn achterstand ingelopen en werd winnaar met 199 slagen, Cors met 202 slagen 2e en Michel met 204 slagen 3e. Proficiat!

Tags

GolfKievitenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top