8 september 20133 minute read

Wassenaar – De goede resultaten van de formatie UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek in de oefenperiode zorgden voor hooggespannen verwachtingen ten aanzien van de competitiestart. Maar Leidsche Boys is blijkbaar van een ander kaliber.

De Blauw-Zwarten waren deze middag in Leiden een maatje te klein. Het grote verschil met Leidsche Boys: de individuele kwaliteiten van drie á vier spelers bij de Leidenaren, waaronder Tim de Cler, die aan het einde van het vorig seizoen stopte als profvoetballer. Die konden elkaar makkelijk vinden, waardoor de hele ploeg makkelijker voetbalde dan Blauw Zwart.
Bij Blauw-Zwart steekt er niemand op basis van individuele kwaliteiten bovenuit. Dus moeten de Blauw-Zwarten het hebben van inzet, conditie, tactiek, organisatie en combinatiespel. Op die eerste twee elementen viel zaterdag niets aan te merken, ten aanzien van de rest is er voor de ploeg en de staf nog veel werk aan de winkel.

Het eerste halfuur ging het heel aardig. Er werd bij balbezit van de tegenstander direct druk gezet, waardoor zij niet makkelijk aan voetballen toekwamen. In die fase kwamen er ook kansen voor de Blauw-Zwarten, die steeds probeerden met korte combinaties (één keer raken) hun weg naar de goal te vinden. Maar in die combinaties ging het vanuit de verdediging niet altijd goed en dan ontstond er onmiddellijk gevaar. Zo kwam Leidsche Boys ook onder de druk uit en wisten na 25 minuten een voorsprong te nemen. De rest van de wedstrijd waren het de Leidenaren die bij balverlies steeds druk zetten en de formatie UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Dan schiet ook de handelingssnelheid bij de Blauwen tekort, wat vaak leidt tot balverlies. Slechts door inzet en conditie kwamen er toch nog enkele kansen. Vooral in het laatste halfuur waren de Leidenaren oppermachtig en kregen zij nog een aantal kansen om de voorsprong te verhogen. Het werd uiteindelijk 3 – 0 en dat gaf de krachtsverhouding toch wel goed weer. Daar moet bijgezegd worden dat alle treffers begonnen bij slecht uitverdedigen of onnodig balverlies bij Blauw-Zwart.

Wedstrijdverloop eerste helft: 5e Stuart Hooymans alleen voor keeper, schot te zacht; 7e goede kopkans Sander van Kuijen uit corner (naast); 25e Leidsche Boys op 1-0 (Tim de Cler) na snelle aanval; 30e Boy Houtman zet goed door maar niemand was meegelopen; 40e slimme vrije trap, Jasper van den Boer schiet net voorlangs.

Wedstrijdverloop tweede helft: 5e inschuiven Sander van Kuijen biedt Boy Houtman goede kans, schot te zacht; 14e Niels van Schie krijgt van dichtbij bal in gezicht en moet zich laten vervangen door Ryan Knijnenburg; 15e Leidsche Boys op 2- 0 na weer een snelle aanval; 24e Jeroen Verhart schiet op onderkant van de lat, maar wel van zijn eigen doel; 26e Boy krijgt na verkeerde terugspeelbal kans op treffer, gaat er niet in; 28e geknoei achterin 3-0.