Skip to content

“Alles van waarde is weerloos”

2 januari 201432 second read

Wassenaar – Zondag 12 januari 2014 zal ds. Marthe de Vries een dienst verzorgen in de serie “dichter bij het geheim”. In de maand van de spiritualiteit staat de schilder en dichter Lucebert centraal, Lucebert is het pseudoniem van Lubertus Jacobus Swaansdijk (1924 – 1994) en betekent ‘helder licht’.

Lucebert was in zijn tijd een icoon van de Nederlandse avant-garde, modern, seculier, verlicht. Hij zocht een manier om de taal die in de jaren van oorlog en geweld bezoedeld was geraakt, te herscheppen.
De dienst vindt plaats in het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46, Wassenaar; iedereen is zeer welkom; aanvang 10.30 uur; toegang vrij; er vindt wel een collecte plaats.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top