Skip to content

Nieuw Gezondheidscentrum Wassenaar in bedrijf

2 januari 20142 minute read

Wassenaar – Het Gezondheidscentrum Wassenaar is verhuisd naar een nieuwe locatie op de Hofcampweg 65, met meer ruimte, comfort en een hightechinrichting. Het zorgaanbod is op de nieuwe locatie uitgebreid naar in totaal 40 zorgverleners. Inwoners van Wassenaar en omstreken kunnen sinds maandag 9 december 2013 terecht bij medisch specialisten van Bronovo en andere zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten. Wie dit met eigen ogen wil komen bekijken is van harte welkom op de open dag op 1 februari.

Op de nieuwe locatie is het zorgaanbod uitgebreid met spreekuren van de specialisten van Mondziekten en Kaakchirurgie, Casemanagement geheugenproblematiek en een radiologieruimte. “Bij de radiologieruimte zullen de inwoners van Wassenaar veel baat hebben”, zegt manager bedrijfsvoering Hans Beumer. “Zij kunnen hier standaard röntgenfoto’s en echo’s laten maken wat betekent dat een deel van de acute zorg voortaan dichtbij huis in Wassenaar kan plaatsvinden. We kunnen hiermee de kwaliteit van de zorg direct verbeteren.”

Geheugenspreekuur
In het centrum houdt casemanagement geheugenproblematiek een geheugenspreekuur waarin bezoekers informatie krijgen over de mogelijke oorzaken van vergeetachtigheid en antwoord krijgen of nader onderzoek nodig is en waar zij daarvoor terecht kunnen. Dit spreekuur is opgezet door het verpleeghuis Nebo, SWZ en het Van Ommerenpark in samenwerking met het Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde Bronovo.

Acht huisartspraktijken
Inmiddels hebben acht huisartspraktijken hun intrek in het nieuwe centrum genomen. “Daar zijn we erg blij mee en wij zien dit nieuwe centrum als een kans om de samenwerking tussen Bronovo en de huisartsen verder te verdiepen.” In het centrum vindt u verder de fysiotherapeut, de logopedist, een servicebalie van de apotheek, de pedicure en het priklaboratorium Bronovo op korte afstand van elkaar. Om de zorg compleet te maken houden veel specialisten van Bronovo, de podotherapeut, de tandarts, de mondhygiënist, geestelijke gezondheidszorg en de radiologie spreekuur in het centrum.

Open dag
Beumer: “We organiseren op 1 februari 2014 een open dag waar alle Wassenaarders welkom zijn. Wij roepen hen graag op om langs te komen. Kom vooral ook kijken naar de mooie inrichting. We kozen bijvoorbeeld voor wallpapers op de muren: levensgrote prints van Wassenaarse landgoederen en landschappen. Ook hebben we zestig schilderijen in bruikleen gekregen van een kunstenares uit Wassenaar. In de vergaderruimte komt kunst te hangen van Paul Citroen, een geschenk aan het Gezondheidscentrum.”

Tags

OpenWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top