Skip to content

Geheugenspreekuur in Wassenaar

3 januari 20142 minute read

Wassenaar – Met ingang van 9 december is er een geheugenspreekuur gestart in het nieuwe gezondheidscentrum. Dit spreekuur is opgezet door SWZ, het Van Ommerenpark en het verpleeghuis Nebo in samenwerking met het Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde Bronovo.

Van tijd tot tijd heeft iedereen wel eens te maken met vergeetachtigheid. Iedereen herkent wel de situatie: ‘Het ligt op het puntje van mijn tong, maar ik kan er niet opkomen’. Mensen die zich zorgen maken over het eigen geheugen, of geheugenproblemen bemerken bij de partner of een familielid, kunnen terecht op het geheugenspreekuur.

Bezoekers aan het geheugenspreekuur krijgen informatie over de mogelijke oorzaken van vergeet-achtigheid, of nader onderzoek nodig is en waar zij daarvoor terecht kunnen. Ook worden tips gegeven over het omgaan met de geheugenproblemen. Geheugenproblemen kunnen wijzen op dementie, maar het hoeft niet. “Soms past het bij de leeftijd”. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn voor een verminderd geheugen zoals het verlies van een partner, depressie, eenzaamheid of lichamelijke problemen. Het doel van het geheugenspreekuur is om geheugenproblemen eerder in beeld te krijgen en mensen goed te adviseren.

Het geheugenspreekuur is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 11.00uur in het Gezondheidscentrum, Hofcampweg 65, 2241 KE in Wassenaar, op de 2e etage in kamer 234. Het is ook mogelijk een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek thuis. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur is men ook telefonisch bereikbaar via nummer 070- 5127253. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top