Skip to content

Excursie met het thema: Winterstruintocht in het ACHTERBOS

4 januari 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 19 januari organiseert IVN regio Leiden een excursie in het Achterbos in de Duivenvoordse en Veenzijdse polder. We starten de excursie met een inleiding over de natuurhistorie van dit gebied en zullen hierna in het bos en door de polder een wandeling maken. We hopen wintergasten te zien onder de ganzen en eenden. Of wintergasten te horen en te zien in het bos. Hoe herkennen we de verschillende bomen in de winter. Zien we al voorbereidingen in de natuur voor de lente? Zijn er nog paddenstoelen te zien? Bloeit er nog iets? Ook kijken we naar sporen van de historie zoals die nu nog in het landschap te zien zijn.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 20 deelnemers mee). Trek stevige waterdichte schoenen aan. Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat;
Datum Zondag 19 januari , tijd 14.00 tot ongeveer 16.00
Startpunt; de ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad in Leidschendam. http://goo.gl/maps/LsJMg
Voorbereiding; waterdicht schoeisel en evt. verrekijker.
Kosten: gratis
Aanmelden; via www.ivn.nl/leiden er kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Routebeschrijving: de ingang van het Achterbos ligt aan het Oude Veenpad te Leidschendam ( dit is het fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten). U auto kunt u parkeren op de parkeerplaats van begraafplaats Noorthey. Loop vanaf de parkeerplaats met de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vind u de ingang aan uw linkerhand.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top