Ga naar hoofdinhoud

Strijd beste klimaatstraat

6 januari 20142 minute read

Wassenaar – Wassenaarse straten gaan de strijd aan voor de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland’. Tijdens het landelijke HIER Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland, besparen Nederlanders samen met hun buren energie én geld. Duizenden straten in het hele land doen mee. Gemeente Wassenaar is Gouden Ster-partner en doet extra haar best om een succes te maken van het HIER Klimaatstraatfeest. Straten in Wassenaar maken een vliegende start: zij krijgen 1.000 bonuspunten.

Ontdooi-je-vriezer-estafette
De komende maand wordt het spannend: op 3 januari gaan namelijk de burenacties van start. Door het organiseren van een burenactie – het uitvoeren van energiebesparende actie samen met je buren – kunnen de meeste punten worden verdiend. Daarmee kom je dus direct hoger in de competitie. Zo kunnen straten bijvoorbeeld een ontdooi-je-vriezer-estafette houden of een naden-en-kieren-speurtocht.

De 150 straten die op 3 februari de meeste punten hebben gescoord overleven de eerste afvalronde en zijn een stap dichterbij het winnen van de wedstrijd. Na een tweede afvalronde op 3 maart blijven er nog vijftig straten over. Op 31 maart sluit de competitie en rollen de tien winnaars uit de bus. Straten kunnen zich nog aanmelden tot maandag 3 februari via www.klimaatstraatfeest.nl.

Prijzen
De beste klimaatstraat van Nederland wint een feestbudget van maar liefst € 10.000. De nummer 2 wint een feestbudget van € 2.000 en de nummer 3 van € 1.000. Bij de beste drie straten komt ook ‘De Groene Straatbingo’ langs, waarbij deelnemers energiezuinige apparaten in de wacht kunnen slepen. De straten die eindigen op plaats 4 t/m 10 krijgen een feestbudget van € 500 per straat en kunnen daarmee de competitie op een gezellige en feestelijke manier afsluiten.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top