Skip to content

Koen Slootweg Nederlands kampioen shorttrack 2014

7 januari 20143 minute read

Wassenaar – In het weekend van 4/5 januari 2014 werd er in de Jaap Edenhal in Amsterdam gestreden om de Nederlandse titel in het shorttrack. Voor dit weekend stond er 2x een 1500m, 3x een 500m, 3x een 1000m en 2x een relay op het programma. Koen was voorafgaand aan dit weekend al de favoriet voor de titel, doordat hij als enigste lid van Jong Oranje uitkomt in de categorie junioren B, maar in het shorttrack kan er van alles gebeuren voordat je als eerste over de finish glijdt.

Je rijd met z’n vieren of meer in de baan en ieder foutje word direct afgestraft en je moet blijven staan. Op zaterdag werden de voorrondes van alle afstanden afgewerkt, behalve de 1500m daar werd ook de finale van gereden. Op alle afstanden was Koen door naar de halve finales en behaalde op de 1500m de A- finale. Met een ruime voorsprong gleed Koen als eerste over de finish en pakte zo het goud op deze afstand en lag op koers voor de titel. Zondag was de finale dag, waar Koen op alle afstanden de A-finale behaalde. Op de 500m, zijn minst favoriete afstand, was hij rap weg en behield nipt zijn voorsprong en gleed zo naar het goud op deze afstand. In de A-finale 1000m, stonden 4 man aan de start. Tijdens de race kwam Koen in het gedrang terecht en viel, snel opstaan en weer door, want je weet maar nooit er kan er nog een vallen. Dit gebeurde ook en zo kon Koen als derde over de finish glijden. Maar doordat er een tegenstander die voor hem was geëindigd een penalty kreeg schoof Koen nog een plaatsje op en kreeg het zilver om gehangen. Door de A-finales te rijden verzamel je finalepunten en rijd je een superfinale van 1500m, zo stonden er 6 man aan de start. Koen begon deze afstand als de leider in het klassement. Om alle risico’s uit te sluiten ging Koen vol weg uit de startblokken, wat niet gebruikelijk is op deze afstand, zijn concurrenten lieten hem gaan en na 5 rondes (van de 13) kon hij weer achteraan aansluiten bij de groep. De groep ging op dat moment vaart maken , Koen kon niet meer volgen, maar had voldoende voorsprong genomen en gleed als eerste over de finish en behaalde zo de NEDERLANDSE titel bij de junioren B. De laatste afstand van het weekend was de relay, helaas ging deze niet zo goed, maar behaalde met zijn team een bronzen plak. Met een oogst van 3xgoud, 1x zilver en 1x brons zat het schaatsweekend erop. Zus Miranda reed ook het NK maar bij de dames senioren. Als tegenstander heb je de gehele nationale selectie bij de dames. Miranda werd zesde in het eindklassement.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top