Skip to content

Informatieavonden en Open Dagen middelbare scholen Wassenaar

8 januari 20142 minute read

Voor veel ouders van kinderen in groep 8 breekt een nieuwe, spannende periode aan. De CITO-toetsen staan voor half februari op de agenda en er moet worden nagedacht over welke middelbare school het straks gaat worden.

Welke school gaat het worden?
Kiezen is niet altijd makkelijk: Wordt het het Adelbert College of het Rijnlands Lyceum? Gelukkig organiseren beide scholen Open Dagen en Informatieavonden voor zowel leerlingen als voor ouders.

Op donderdag 9 januari a.s. bijt het Rijnlands het spits af. Zij organiseren ’s avonds de eerste Informatieavond voor ‘groep 8-ouders’. Inloop is vanaf 19.30 uur, dan staat de koffie klaar en kunnen ouders kennismaken met de school, de leraren en met huidige brugklasleerlingen. In het Atrium zijn er kijklessen en om 20.00 uur start het formele programma.

Ook het Adelbert College heeft een Informatieavond voor ouders, en wel op dinsdag 28 januari a.s. Deze begint om 20.00 uur en eindigt om ca. 22.00 uur. Op die avond wordt er aan de ouders verteld wat er in de brugklas / eerste klas gebeurt. Daar kunnen ze ook al hun vragen stellen.
Wilt u nu al wat meer te weten komen over het Adelbert en het Rijlands? Kijk dan eens op www.schoolkompas.nl. Op deze site kunt u de scholen met elkaar vergelijken en o.a. de onderwijsinspectierapporten bekijken.

Open Dagen op een rijtje

Rijnlands Lyceum Wassenaar
Donderdag 9 januari 2014
Informatieavond ouders groep 8
19.30 – 22.00 uur

Zaterdag 18 januari 2014
Open Dag met minilessen voor leerlingen en rondleidingen voor ouders
9.30 – 12.30 uur

Woensdag 5 februari 2014
Thema-avond TTO (Tweetalig Onderwijs)
Minilessen voor leerlingen
Informatie voor ouders
19.00 – 21.00 uur

Adelbert College
Zaterdag 25 januari 2014
Open Dag voor ouders en leerlingen
10.00 – 14.00 uur

Dinsdag 28 januari 2014
Informatieavond voor ouders
20.00 – 22.00 uur  

Tags

Adelbert CollegeGroep 8Open Dagrijnlands lyceum wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top