Ga naar hoofdinhoud

The Kingdom of Fire and Clay

9 januari 20142 minute read

Wassenaar – Twee jonge kunstenaars ontmoeten elkaar. De een is Israelier en de ander uit Iran. Geboren vijanden of misschien toch de beste vrienden?

Ze ontmoetten elkaar tijdens het International Storytelling Festival in Amsterdam in 2012, waar ze ieder een zeer succesvolle voorstelling deden. Ze besloten om gezamenlijk een voorstelling te maken, die hun verleden, hun culturen en de oorsprong van de vijandschap tussen hun beide landen bloot legt. The Kingdom of Fire and Clay was geboren.

De voorstelling combineert traditioneel Joodse en Perzische verhalen met de persoonlijke hedendaagse overleveringen van Raphael Rodan (Israel) en Sahand Sahebdivani (Iran).

Het gesproken woord wordt onderbroken en begeleid door de muziek van Anastasis Sarakatsanos en Bas Kisjes. Schurende momenten worden afgewisseld met wederzijdse intimiteit.

De voorstelling is in het International Storytelling Festival 2013 in november met groot succes in première gegaan en heeft toen een korte tournee in Nederland en Groot Britannië gemaakt. Op 6 februari is er een voorstelling in De Melkweg in Amsterdam en op 7 en 8 februari in Den Haag in Branoul Theater, waarna een langere tournee in Groot Britannie zal volgen.

STET werkte reeds eerder samen met Raphael Rodan en Anastasis Sarakatsanos in de voorstelling van When Abel met Cain, die met succes in oktober 2012 in het Humanity House werd gespeeld.

Voor een korte trailer, zie: www.youtube.com

Tags

STETWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top