Ga naar hoofdinhoud

Alerte getuige houdt winkeldief aan

10 januari 201454 second read

Wassenaar – Dankzij een oplettende getuige kon donderdagmiddag 9 januari een winkeldief worden aangehouden op de Hoflaan.

Winkelpersoneel betrapte rond 13.00 uur in hun drogisterij aan de Langstraat twee mannen op het stelen van goederen uit de winkel. Toen het personeel van de winkel de mannen aansprak, ging het tweetal er vandoor. Een man die bij een geldautomaat geld stond te pinnen, zag de rennende mensen. Eén van hen riep ‘Houdt de dief’ waarop de getuige de achtervolging eerst te voet maar later in zijn auto inzette. Op de Hoflaan wist hij één van de winkeldieven te stoppen en aan te houden. Agenten die reageerden op de melding van de winkeldieven konden de verdachte, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, van de getuige overnemen en overbrengen naar het politiebureau. Direct na de melding werd er een Burgernetactie opgestart. Een zoekactie naar de tweede verdachte heeft niets opgeleverd. Een geprepareerde tas met gestolen goederen is door personeel van de winkel op de vluchtroute teruggevonden. De recherche onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere verdachte.

Tags

PolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top