Ga naar hoofdinhoud

Vrijwilligerscentrale wordt professioneler

12 januari 201456 second read

Wassenaar – De Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) moet toe naar een verdere professionalisering om de juiste vrijwilligers te vinden voor de juiste vacatures. Dat zei vicevoorzitter Johan Boer van de VCW vrijdag in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie. Hij verwelkomde in bar ’t Ruime Sop een oude bekende in de persoon van Els van Gilst.

Zij is eerder bestuurslid geweest van de centrale en is inmiddels afgestudeerd als psycholoog. Nu is zij bezig met de laatste fase van een onderzoek naar bemiddeling van vrijwilligers, waarop zij hoopt te promoveren. Johan Boer was zichtbaar tevreden dat Els van Gilst nu opnieuw de gelederen van de VCW komt versterken.

Verdere professionalisering is nodig omdat in de nabije toekomst een groter beroep zal worden gedaan op vrijwilligers. De gemeenten nemen taken van het Rijk over, maar moeten die dan wel uitvoeren met minder geld. De overgang van de verzorgingsstaat naar de participatiesamenleving brengt met zich mee dat meer dan tot dusver verwacht wordt van mantelzorgers en vrijwilligers.

Johan Boer kondigde ook aan dat zijn organisatie de samenwerking zal zoeken met Voorschoten en met Voorburg/Leidschendam om te delen in elkaars expertise.

Tags

VCWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top