Skip to content

Fred Sanders (D66) terug in de Raad

13 januari 201459 second read

Wassenaar – Fred Sanders, oud-wethouder en in 2010 lijsttrekker van D66, keert terug in de Wassenaarse gemeenteraad. Met de aftocht van Mary-Jo van de Velde valt de destijds door haar naar WWW meegenomen raadszetel weer toe aan D66. Tijdens de raadszitting van 20 januari a.s. zal Fred Sanders worden geïnstalleerd. Dan bestaat de D66-raadsfractie weer uit Eva van Rijen – Kernkamp en Fred Sanders – dezelfde samenstelling die in maart 2010 door de Wassenaarse kiezers was bepaald. Eva van Rijen treedt weer op als voorzitter van de fractie.

Vraag aan Fred Sanders: ‘Had het niet voor de hand gelegen als de nummer twee van de lijst voor de verkiezingen van maart 2014, Ritske Bloemendaal, de D66-zetel had ingenomen?

Antwoord: ‘Daar was best iets voor te zeggen geweest, uiteraard. Maar wij hebben de wens om recht te doen aan de verkiezingsuitslag van maart 2010, op basis waarvan de raad nu eenmaal is samengesteld, zwaarder laten wegen. Ritske kan nu zijn periode als burgerraadslid afmaken. Als lid van de gemeenteraad krijgt hij zijn kans na 19 maart. Naast onze lijsttrekker Eva van Rijen en onze derde man Merijn Schik, trouwens, als de kiezers recht doen aan ons constructieve werk van de afgelopen vier jaar’.

Tags

D66Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top