Skip to content

College feliciteert het Rijnlands Lyceum met predicaat ‘Excellente School’

15 januari 20142 minute read

Wassenaar – Wethouder Fatma Koşer Kaya (onderwijs) ging vanmiddag op bezoek bij het Rijnlands Lyceum om de school te feliciteren en van harte geluk te wensen met het predicaat ‘Excellente School’. Trots is de wethouder op deze fantastische prestatie en bracht de school daarom een ‘excellente’ taart.

Het oordeel van de jury over het Rijnlands
Rector Jan Leuiken ontving het predicaat op 13 januari uit de handen van minister-president Rutte en staatssecretaris Dekker. De jury schrijft over het Rijnlands Lyceum Wassenaar, havo en vwo, het volgende: “De inrichting van het leerproces kenmerkt zich door een opbrengstgerichte aanpak waarbij resultaten nauwlettend worden bijgehouden en zo nodig bijsturing volgt. (…) Naast een goed doorgevoerd proces van kwaliteitszorg is er sprake van een ruime, formeel vormgegeven ouder- en leerling betrokkenheid bij de organisatie van het onderwijs”. (…). Het eigen excellentieprofiel van de school kenmerkt zich door aandacht voor resultaten en goed onderwijs, en een zeer ruim extra curriculair aanbod. (…) De school heeft een coherent verhaal, de aanpak komt voort uit een visie en leidt tot resultaten”. De jury verleent het predicaat in het bijzonder aan de havo-afdeling. De jury beloont daarmee de visie achter het havo-excellentiebeleid van het Rijnlands Lyceum gericht op “studie-en beroepskeuze, internationalisering, kunst en cultuur, en bèta (NLT). ” De jury citeert in haar rapport één van de referenten: “De school is een uiterst gedegen school met uitstekende resultaten. De school is met name sterk op taalgebied. Zij stond aan de basis van het tweetalig onderwijs in Nederland”. Ook verwijst de jury naar de toekenning van het “predicaat Senior TTO School” (vwo) door het Europees Platform en de invoering van het vak Chinese Taal en Cultuur. Rector Jan Leuiken is trots op zijn team, de leerlingen en de ouders: “We zijn samen excellent. 2014 kan voor ons niet meer stuk. Eerst een 8 voor de havo en 9 voor het vwo in de jaarlijkse scholenbeoordeling van professor Dronkers, en nu excellent! Vandaag was er taart voor de docenten en medewerkers en ijs voor de leerlingen. Ze hebben het verdiend.”

Meerdere ‘excellente scholen’ in de regio
In het totaal mogen zich in Nederland 23 scholen voor havo, vwo en gymnasium excellent noemen. In de regio Leiden zijn dat het Rijnlands Lyceum in Wassenaar en het Stedelijk Gymnasium in Leiden. In het basisonderwijs mag in onze regio de Nutsbasisschool in Voorschoten zich excellent noemen.

Tags

RijnlandsWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top