Ga naar hoofdinhoud

Strandexcursie op zaterdag 18 januari 2014 om 10.30 uur

15 januari 20142 minute read

Wassenaar – Vindt u het ook zo jammer dat het strand voor de boulevard van Katwijk afgesloten is vanwege de zandsuppletie ? Het opgespoten zand zit vol schelpen en andere beestjes uit de zeebodem. Door de stormen van de afgelopen maanden liggen er ook regelmatig levende Amerikaanse zwaardschedes en levende otterschelpen op het strand. Otterschelpen (zie foto) komen pas de laatste 5-10 jaar voor op het strand en worden vaak verward met strandgapers.

Deze winter organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 18 januari, zaterdag 15 februari en zaterdag 1 maart. Op zaterdag 18 januari verzamelen we even voor 10.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 10.30 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden. De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg. We kunnen wel vanaf het parkeerterrein het strand op.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top