Skip to content

Bezinningssamenkomst: Christa Anbeek over ‘Overlevingskunst’

16 januari 201447 second read

Wassenaar – ChristaAnbeek hield onlangs haar oratie als hoogleraar aan het Seminarium van de Remonstranten. In haar theologie houdt zij zich bezig met de vraag hoe wij met de kwetsbaarheid van ons leven omgaan en hoe wij dit vanuit de theologische traditie kunnen ondersteunen.

Tijdens de bezinningssamenkomst op zondag 26 januari a.s. zal Christa Anbeek stilstaan bij de mogelijke betekenis van leven in het perspectief van de dood. Dit leidt tot een zoektocht langs oude tradities, filosofen en schrijvers. Daarbij staat haar boek Overlevingskunst centraal. Ze heeft haar boek geschreven als een brief aan haar dochter. Dat maakt het boek tot veel meer dan een zienswijze: het maakt het tot een uitgesproken existentieel document.

Na afloop kunt u deelnemen aan een nagesprek, waarbij ook de predikante van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB, ds. Marthe de Vries, aanwezig zal zijn.

Plaats: het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46, Wassenaar. Aanvang: 10.30 uur. Toegang: vrij; er vindt wel een collecte plaats.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top