Ga naar hoofdinhoud

Burgemeester reikte koninklijke onderscheiding uit aan de heer Rabbani

16 januari 20143 minute read

Wassenaar – Dinsdag 14 januari 2014 heeft de burgemeester van Wassenaar, drs. J.Th. Hoekema, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer S. Rabbani MBA tijdens het MENA-diner. De heer S. Rabbani MBA is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de Nieuwe of Litteraire Sociëteit De Witte, Den Haag.

De heer S. Rabbani (1962), is sedert 1992 deelnemer aan het Euro-Arab Dialogue forum. Het Forum organiseert periodiek symposia met internationale deelname en heeft als doelstelling een bijdrage te leveren aan een beter begrip tussen het Midden-Oosten en het Westen.
In 1992 trad hij in dienst bij het familiebedrijf Rabbani Trading & Consulting BV (RTC). In 2002 na het overlijden van zijn vader werd hij directeur/eigenaar. RTC is een bedrijf dat internationale zakelijke strategieën ontwikkelt voor Europese bedrijven die actief zijn in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dezelfde diensten worden ook aangeboden aan bedrijven uit het Midden-Oosten die in Europa actief zijn of dat willen worden.

Vanaf 1994 is hij voorzitter van de Middle East and North Africa Business Council (MENA) van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH). De MENA Business Council fungeert als platform voor Nederlandse bedrijven die handels- of investeringsbanden met het Midden-Oosten en/of Noord-Afrika hebben. Betrokkene was initiatiefnemer van de 9 Joint Business Councils (Tunesië, Irak, Soedan, Egypte, Jordanië, Oman, Qatar, Marokko en Syrië). De council organiseert diverse activiteiten zoals seminars en handelsmissies. De heer Rabbani treedt in die hoedanigheid regelmatig op als spreker en/of voorzitter bij conferenties en/of voorlichtingsbijeenkomsten over de Nederlands-Arabische economische (en politieke) relaties. Jaarlijks vinden er minimaal 15 activiteiten plaats waar hij een voorzittende en/of inhoudelijke rol in speelt.

Daarnaast is de heer Rabbani vanaf 1998 betrokken als vrijwilliger bij de Arab European University Association (AEUA) in Den Haag. Vanaf 2002 is hij voorzitter van de Lutfia Rabbani Foundation in Den Haag. De stichting werd opgericht door zijn vader Mahmoud Rabbani in 1979. De stichting heeft verschillende (onderwijs) projecten opgezet en is medeoprichter van de Arab European University Associtation.
Hij is voorzitter van de werkgroep Midden-Oosten van het ministerie van Economische Zaken en sedert 2008 is hij voorzitter van de Golfwerkgroep van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zet hij zich in als ambassadeur voor de Stichting United World Colleges Nederland (UWC) en de Stichting UWC Maastricht. De stichting heeft als doelstelling om zoveel mogelijk jongeren vanuit de hele wereld een kans te geven op een unieke onderwijservaring ongeacht hun achtergrond.

De heer Rabbani is initiatiefnemer van het MENA Trade Dinner dat jaarlijks plaatsvindt tijdens de Ambassadeursweek. Het doel van dit diner is het bij elkaar brengen van het bedrijfsleven, gezagsdragers en diplomaten uit Nederland en het Midden-Oosten.
Het MENA-diner viert dit jaar haar 1e Lustrum.

De heer Rabbani vervult een betekenisvolle rol in het bevorderen en onderhouden van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en het Midden-Oosten.

Tags

HoekemaLintjeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top