Skip to content

Kleinschalig muziektheater in de Soefitempel Katwijk

18 januari 20142 minute read

Wassenaar – Het Nut Wassenaar heeft voor u plaatsen gereserveerd op deze bijzondere plek tot uiterlijk 31 januari om het muziektheater ” Chopin en zijn verlangen” mee te maken, door Regina Albrink, piano en Klaas Hofstra, spel. Korte inhoud van wat u te zien en te horen zult krijgen: U hoort nocturnes, polonaises, walsen, preludes, de Romance uit het 1e pianioconcert en de Berceuse van Chopin.

In ‘Chopin en zijn verlangen’ kijkt Chopin terug op zijn leven, waarin zijn negenjarige relatie met George Sand het hoogtepunt was. Hun verblijf op Mallorca was net als hun relatie een periode met veel hoogte- en dieptepunten. Zijn leven met haar leek in het begin op een sprookje: een sterke, intelligente, onafhankelijke vrouw die een geniale componist met al haar moederlijke zorgen omringde. Het eindigde met een brief waarin George Sand hem beschuldigde van een verhouding met haar dochter Solange. Een 19e eeuwse soap. Maar blijkbaar was zij zijn belangrijkste inspiratiebron, want tijdens hun relatie heeft hij zijn mooiste muziek gecomponeerd. Tevens laat deze voorstelling zien hoe Chopin niet alleen wegteert aan tbc, maar ook aan zijn verlangen naar zijn vaderland Polen. Dat verlangen inspireert hem om zijn ongeëvenaarde pianocomposities te maken. Meesterpianiste Regina Albrink speelt Chopin’s muziek en de acteur Klaas Hofstra brengt op meeslepende wijze deze grote componist tot leven.

Wilt u ook dit muziektheater meemaken dan kunt u via de website www.nutwassenaar.nl direct reserveren en een machtiging tot incasso voor de kosten van euro 14,50 p.p. voor leden en euro 17,50 p.p. voor introducés invullen en verzenden. Ook kunt u zich gelijk als lid opgeven voor slechts euro 20,00 per huisadres. Wilt u graag gehaald en teruggebracht worden per klein taxibusje, samen met andere gelijkgestemde Wassenaarders dan kan het Nut dat ook voor u verzorgen voor slechts euro 15,50 p.p. vice versa. Indien u niet via internet kunt boeken is het ook nog mogelijk om direct via een inschrijfformulier uit het Nut Programmaboekje 68 te boeken. Dat ligt in de bibliotheek bij het Cultuur Informatie Punt. Uw boeking dient wel voor 31 januari bij het Nut binnen te zijn.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top