Skip to content

Roxanne verbetert 2 persoonlijke records

19 januari 20143 minute read

Wassenaar – Tijdens trainingswedstrijden in Inzell scherpte Roxanne van Hemert 2 persoonlijke records aan en verbeterde haar beste seizoentijd op de 500 meter.

Team Activia heeft samen met het gelieerde team van Brand Loyalty een trainingskamp opgeslagen in het Zuid Duitse Inzell alwaar de laatste puntjes op de i worden gezet voor de leden van de ploeg, die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen in Sotsji in februari a.s..

Afgelopen zaterdag reed Roxanne van Hemert een 500 meter alsmede een 3 kilometer. Op de 500 meter won Roxanne haar rit tegen Annouk v.d. Weijden in 39.99 sec, haar tweede tijd ooit, en slechts 0.11 sec verwijderd van haar persoonlijke record. Op de 3km reed Roxanne tegen de Poolse Angelika Fudalej naar een nieuw persoonlijke record in 4.18.04. Dit betekende een verbetering van 0.72 sec. Roxanne begon de race voor haar doen rustig en wist daarna 5 rondjes vlak te rijden met rondetijden van 33 seconde. In de laatste twee ronde liep het verval op, maar de opgebouwde marge t.o.v. haar vorige persoonlijke record liet voldoende ruimte over. Na een paar seizoenen hard werken maar geen aansprekende resultaten eindelijk na bijna 4 jaar weer een grens doorbroken. Het tekent de mentale veerkracht van Roxanne en kennis en kunde van Team Activia trainer Jac. Orie, die met aangepaste trainingen Roxanne weer terug lijkt te brengen naar haar oude niveau.
Op zondag kwam Roxanne op de 1.500 meter in actie tegen ploeggenote Pien Keulstra en ook hier sneuvelde haar beste tijd, daterend uit december 2009. Roxanne won de rit in 1.59.71 de kleinst mogelijke verbetering van haar beste tijd tot dan toe gereden.

Tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi reed Roxanne op 3 afstanden (500-1000-1500) al tijden die dicht in de buurt kwamen van haar persoonlijke records maar nu heeft ze 2 behoorlijk belegen tijden scherper gesteld en haar beste seizoentijd op de 500 en 1000 meter liggen nog ca. 0.1 seconde boven haar persoonlijke records op deze afstanden.

Kortom Roxanne is weer terug op haar oude niveau en moet nu zien de achterstand op de rest in te lopen. Gezien haar leeftijd van 23 jaar is er nog tijd en met de prestaties van afgelopen weekend laat ze zien dat het mogelijk is. Komende week verkast Team Activia naar het Italiaanse Collabo voor een week hard trainen.

Het programma van Roxanne voor de komende weken bestaat uit trainen en wedstrijden rijden om de Holland Cup alles ter voorbereiding op het NK Sprint dat eind februari begin maart wordt verreden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De “coolste” baan van Nederland wordt daar momenteel aangelegd en op vrijdag 28 februari begint daar het NK Sprint en worden de Olympische medaillewinnaars gehuldigd. Meer informatie over dit evenement zie www.schaatsen.nl

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top