Blauw-Zwart kan koploper 1 helft bijhouden

20 januari 20143 minute read

Wassenaar – De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een pittige voor Blauw-Zwart: koploper Leidsche Boys kwam op bezoek. Na een goede, aantrekkelijke eerste helft moest de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie in het tweede bedrijf toch zijn meerdere erkennen in de bezoekers: 1-3

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Taal namen de gasten het initiatief. Dat resulteerde in een schor van Tim de Cler dat bekwaam door keeper Sander Koewé onschadelijk werd gemaakt. Na een kleine 10 minuten ontrokken de Blauwen zich aan de Leidse druk en konden zij ook in voorwaartse richting gaan denken. Een mooie aanval over vele schijven smoorde op het laatst in de verdediging van Leidsche Boys. Even later een voorzet vanaf de rechtervleugel die door Piet Zweegers panklaar voor de voeten van Adriaan Westgeest werd gekopt. Met een verwoestende uithaal zette hij de thuisclub op voorsprong: 1-0. Nog nagenietend van deze goal vergat de Blauwe defensie adequaat in te grijpen, zodat 10 seconden later al de gelijkmaker achter Sander lag. Doelpuntenmaker was Ismail Hosnij.
Hierna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij beide teams nog een paar schaarse mogelijkheden kregen, maar de 1-1 stand bleef tot de rust gehandhaafd.

De tweede helft begon met een grote kans voor Blauw-Zwart. Het was weer Adriaan Westgeest die voor het gevaar zorgde. Zijn geplaatst schot ging rakelings voor het Leidse doel langs. In de 10e minuut leek het 2-1 te worden, maar uit een subtiel schot van Wilmar van der Ham belandde de bal op de lat. De Leidsche Boys namen hierna het heft in handen en drukten de Blauwen steeds nadrukkelijker op eigen helft terug. Toch duurde het tot de 63e minuut voordat de bezoekers het betere spel ook in een doelpunt wisten uit te drukken. Een vrije trap van De Cler werd door Sander met moeite gestopt en uit de rebound was het wederom Hosnij die de bal in het doel schoot: 1-2.

Trainer André van Dam trachtte met een aantal verse krachten zijn ploeg wat meer in de wedstrijd te brengen. Japer van den Boer werd vervangen door Sammy Ruygrok en even later maakte de van een blessure terug gekomen Rick Hoogenboom plaats van Stuart Hooymans. Het mocht echter niet baten. In tegendeel, een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist door alweer Hosnij, die er als de kippen bij was om een van de paal terug stuitende bal tegen de touwen te werken (1-3). Al met al een verdiende overwinning voor Leidsche Boys, dat de koppositie handhaafde. Volgende week speelt de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek de uitwedstrijd tegen Boshuizen. Een gelijkwaardige tegenstander, dus er liggen zeker kansen op een overwinning.