Ga naar hoofdinhoud

Broers 100 jaar bij Muziekvereniging Excelsior

20 januari 20142 minute read

Wassenaar – Een gebeurtenis die je niet vaak tegenkomt: twee broers uit een muzikaal gezin die samen maar liefst 100 jaar bij dezelfde muziekvereniging zitten. Toch is dit heuglijke feit onlangs bij Muziekvereniging Excelsior gevierd.

Tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Warenar op zondag 12 januari werd aandacht besteed aan deze bijzondere gebeurtenis. De oudste broer Henk van der Does kreeg een speldje en oorkonde voor maar liefst 60 jaar lidmaatschap van Excelsior en jongste broer Peter voor 40 jaar lidmaatschap. Samen dus een eeuw bij Excelsior. Bij Excelsior speelt overigens nog een broer van der Does – Kees – en ook vader van der Does is maar liefst ruim 50 jaar lid en erelid geweest van Excelsior.

Als dank voor het trouwe lidmaatschap van 60 jaar en ook andere activiteiten voor de vereniging, is Henk van der Does tevens tot erelid van Excelsior benoemd. Ook voor Peter was het Nieuwjaarsconcert een extra bijzonder gebeuren, nog los van het 40- jarige lidmaatschap. Hij was als solist namelijk het stralende middelpunt tijdens het tromboneconcert van Rimsky-Korsakov. Het was al met al een gedenkwaardig Nieuwjaarsconcert.

Ook zin zin om te beginnen bij Excelsior aan misschien wel een 40-jarige of zelfs 60-jarige muzikale carrière? Excelsior is altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten, op dit moment vooral naar mensen die hoorn of trompet spelen.

Kijk voor meer informatie op www.excelsiorwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top