Skip to content

En bedankt…

20 januari 20142 minute read

Wassenaar – In december kopen we met z’n allen een kerstboom. We zoeken de mooiste uit. Meenemen is nooit een probleem, hij kan zelfs bij u thuis worden bezorgd. We tuigen hem op en een aantal weken mag de aanwinst stralen als nooit te voren. De één is nog mooier dan de ander. Het is gezellig en lekker knus.

Het Nieuwjaar is al een paar weken oud met al de goede voornemens. Begin januari wordt de kerstboom ontdaan van het fraaie en het kale omhulsel blijft over. En dan komt het onvermijdelijke, wat te doen (het is eerder gehaald dan teruggebracht)

Er zijn drie dingen:
– Er is in de eerste twee weken van januari een kerstboominzameling. Bij inlevering ontvangt u een lot, u moet de boom er wel zelf heenbrengen;
– U kunt hem zelf direct afleveren bij de gemeentereiniging;
– U kunt de boom ontdoen van de takken en de stam in 2’en zagen en in de groene container deponeren.

In de afgelopen weken heb ik minimaal 50 kerstbomen geteld die ongegeneerd en klakkeloos langs de kant van de weg werden neergezet pal voor het huis waar hij nota bene een aantal weken heeft gestraald. Afgedankt, bekijk het maar, ik wil verder met rust worden gelaten. Niet eens een briefje eraan met ‘bedankt dat u hem meeneemt’ met een biljet van € 5, – er op geplakt.

Nee, eigenlijk zouden we moeten overgaan tot het resoluut aanpakken ervan en de vervuiler laten betalen. En de vervuiler is degene die woont waar de kerstboom is neergelegd! Of overgaan tot invoering van statiegeld.

In ieder geval dank voor alle mensen die wel weten hoe het hoort!!!

Peter Knijnenburg

Wassenaarders aan het Woord

Wilt u net als de schrijver van dit bericht uw (anonieme) mening geven over de politiek, de gemeente of iets anders in Wassenaar. Dat kan, u kunt ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

WassenaarWassenaarders
Gerelateerde artikelen
Back To Top