Ga naar hoofdinhoud

PV Koningin Emma Ruiteravond 2014

20 januari 20144 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 18 januari 2014 heeft de Wassenaarse Paardensport Vereniging Koningin Emma wederom haar jaarlijkse Ruiteravond gehouden. Met zoals traditiegetrouw een toneelspel, de loterij en het ruiterbal was ook dit jaar de Ruiteravond een groot succes te noemen.

De avond werd feestelijk geopend door de ‘Ponymeiden’ Larissa Bos, Nikita Cheung, Corine Duivenvoorden, Laura Groen, Celia Piers, Lorenza Rubin, Doortje Stolp en Angelique van Vliet. Met hun vertolking van het nummer “She’s a liar” van de Dolly Dots wisten deze jeugdleden de sfeer er meteen goed in te brengen. Met fel gekleurde kleding, wild haar en veel enthousiasme waande het publiek zich weer even terug in de tijd. Na dit optreden werden alle jeugdleden door de voorzitten van PV Koningin Emma, Paul Bruijnzeels, bedankt voor hun inzet tijdens de lotenvoorverkoop. Larissa Bos werd hierbij extra in het zonnetje gezet met een tegoedbon voor een privéles, omdat zij de meeste loten wist te verkopen.

Paul Bruijnzeels vervolgde met de officiële opening van de Ruiteravond 2014. In zijn speech blikte hij vol trots terug op 2013, want trots op ‘zijn’ vereniging is hij zeker! Met vele activiteiten, waaronder diverse in- en outdoor wedstrijden, twee succesvolle enjoy-the- rideritten, organisatie van de kringkampioenschappen, medeorganisatie aan de samengestelde wedstrijden in de Vlietlanden, clusterlessen naast de standaardlessen en het Sinterklaasfeest voor de jeugd is 2013 voor PV Koningin Emma echt een geslaagd jaar te noemen. Dat het bestuur niet stil zit, blijkt wel uit de activiteiten die voor 2014 alweer op het programma staan. Vooral de deelname aan de landelijke actie NLDoet op zaterdag 22 maart, waarbij er onderhoud aan de Wassenaarse ruiterpaden zal worden gepleegd om zo de veiligheid voor ruiters en medeweggebruikers te vergroten, is een mooie nieuwe activiteit op de kalender waarvoor de steun van vrijwilligers echter hard nodig zal zijn. Men werd (en wordt!) dan ook opgeroepen zich massaal te melden via de website van NLDoet of www.koningin-emma.nl. De lovende woorden van de voorzitter bleven komen, want niet alleen de vereniging als geheel wist een mooi jaar neer te zetten, ook voor enkele individuen bleek 2013 een succesvol (paardensport)jaar. Zo wist Annemarieke Roling een plaats binnen het paralympisch kader te bemachtigen en werd Miranda Heemskerk bij de gemeente Wassenaar gehuldigd als sportvrijwilliger. Ook Nikita Cheung en Dexter Biersteker werden gehuldigd, maar dan als individueel sporter. Alvorens aan het toneelspel te beginnen was er nog één laatste taak voor de heer Bruijnzeels weggelegd door de best geklasseerde ruiter en jeugdruiter van het jaar bekend te maken. Dit jaar ging de hulde respectievelijk naar Dexter Biersteker en Corine Duivenvoorden.

Toen was het de beurt aan de toneelclub. Het blijspel -“Midlifecrisis en appeltaart” van de auteur Lisette Leenders- heeft ook dit jaar weer voor hilarische momenten gezorgd. José Kooijman wist haar hoofdrol als balende en onzekere echtgenote van een door de midlifecrisis gegrepen man prachtig neer te zetten. Ondanks dat de echte midlifecrisis voor de jonge Daan Zonneveld nog ver weg lijkt te zijn, wist ook hij zich heerlijk uit te leven in zijn rol als uitzinnige echtgenoot. De irritaties waren voelbaar en, aan de reacties van het publiek te merken, soms ook erg herkenbaar. Corry Nordmann en Alicia Neuteboom zaten zo lekker in hun rol, dat je zou hopen dat het nooit je eigen bemoeizuchtige buurvrouwen zouden worden.

Natuurlijk ook alle lof voor de andere acteurs: Liza Lelieveld, Iris van der Hulst, John Beliën, Henk Lelieveld en Gerard van der Laan, want ook zij wisten hun rol, onder de regie van Rien van Os en de algehele leiding in handen van Riet Heijstek, prachtig te vertolken. Na afloop van het blijspel was het tijd voor de loterij met vele prachtige prijzen. De hoofdprijs, een fotocamera beschikbaar gesteld door Langstraat33, werd gewonnen door Larissa Bos. En met nog 194 gesponsorde andere prijzen hoefden gelukkig slechts weinigen de avond met lege handen te verlaten. Terwijl de vele winnaars blij hun prijzen ophaalden, begon het feestelijke ruiterbal, waarbij ook dit jaar de muziek verzorgd werd door D.J. Alfons Belt van de Drive-In Show Disco 2000. De vloer was tot in de late uurtjes gezellig gevuld. De Ruiteravond was ook dit jaar bij uitstek de ontmoetingsplaats voor iedereen die PV Koningin Emma een warm hart toedraagt en PV Koningin Emma is iedereen die geweest is, meegewerkt heeft en haar sponsoren erg dankbaar voor het mede mogelijk maken van deze prachtige avond.

We hopen u volgend jaar te mogen ontmoeten op de Ruiteravond 2015!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top