Skip to content

Verassende expositie jonge kunstenaars

20 januari 20142 minute read

Wassenaar – De expositie ‘Jonge Kunstenaars in de Molen’ is afgelopen zaterdag 18 januari, onder grote belangstelling officieel geopend door beeldend kunstenaar Brigitte Wawoe.

Brigitte heeft op weergaloze wijze de beleving van Kunst en de rol van de kunstenaar in woorden weten te vertalen : “Niet de spreker moet spreken – het is de Kunst die iets moet vertellen. En deze Kunst, die U hier ziet (en in nog wat onverwachte ruimtes achter mij ) deze Kunst spreekt LUID EN DUIDELIJK, in contrasten – zware proza/ lichte poëzie. Magisch mythisch – profaan, macaber en ontroerend, heftig of subtiel, organisch en mechanisch. De tegenstellingen kunnen niet groter zijn. Als U dit werk zo ziet, op het eerste gezicht is de verleiding groot om te vragen “wat betekent het”. Wij mogen DIE vraag niet stellen aan een kunstenaar “wat betekent dit?”. Wij moeten aan ons vragen: wat zegt het werk over mij zelf? Wat doet het mij? Dan wordt deze tentoonstelling een rollercoaster tussen lightness of being and darkness of absence and death”.

Het is een verrassende en ook spectaculaire tentoonstelling van drie veelbelovende talenten die middels hun werk een nieuwe blik tonen op hedendaagse kunst. Het ruimtelijk werk is van Maroesjka Verhagen en Leon van Opstal; de schilderijen en tekeningen van Carlos van der Putten. Tijdens deze expositie is er veel te zien en te beleven. Vitrinekasten worden als sokkels gebruikt en op onverwachte plekken staat of hangt werk Een slapende man bij de entree, een figuur opgehangen aan zijn shirt, een baby in een kistje, een mechanische hand waarvan de vingers tikken, vleugels van een vlinder die in beweging gezet kunnen worden, kevers op papier, licht en energie gevangen in verf… Bezoek deze expo en vergeet niet de ruimte naar de molen zelf. Op zaterdagmiddag, wanneer de wieken draaien, het beste te bezoeken via de ingang bij de molenaar.

Kunstcafé
Op vrijdag 31 januari om 20.00. Een ieder is van harte welkom om deze informele inloopavond waarop alle drie de exposanten aanwezig zullen zijn. Léon van Opstal zal op deze avond een workshop geven waar we, ieder voor zich, in een kort en snel experiment, op een post-apocalyptisch alternatieve manier spanning gaan opwekken. Deelname is geheel vrijblijvend, wel graag 8 stuivers zelf meenemen!

Galerie in de Molen Molenplein 10a, Wassenaar. Openingstijden donderdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur. www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top