Skip to content

Zelfreinigend vermogen

20 januari 20142 minute read

Wassenaar – Hart voor Wassenaar is een nieuwe partij in Wassenaar. Opgericht door mensen die de afgelopen jaren van dicht bij hebben gezien wat er allemaal gebeurt in de “Wassenaarse politiek”. En die zien welke vervelende en soms ernstige gevolgen het heeft voor de Wassenaarders.

Keer op keer, als je de afgelopen jaren nog eens overziet. En die zien dat een kleine groep mensen, de “beroeps politici” met het geld van de Wassenaarders smijt en met de belangen van de Wassenaarders. Van de belastingverhogingen, de bebouwing van Valkenburg tot het weggeven van de groene buffer voor de rondweg rond Leiden tot het tunneltje dat € 3,5 miljoen te veel kostte tot bijna een half miljoen voor de sexrel. Om maar wat grote kwesties te noemen.

Verantwoordelijkheid nemen.
Je zou verwachten dat alle partijen verantwoording afleggen en verantwoordelijkheid en nemen voor hun daden en voor wat ze zeggen. In praktijk blijkt dat niet het geval. Veel zaken worden onder het tapijt geveegd. Of ze worden verzwegen. En men gaat er van uit dat de Wassenaarders het allemaal wel goed zullen vinden.

Transparantie.
Maar dan blijkt dat partijen die nu in de raad zitten, landelijk of lokaal, of in de coalitie of in de oppositie, niet te rade gaan bij zich zelf en ook niet openlijk leren van wat ze gedaan hebben. Vaak gebruiken ze het woord “transparantie”. Maar dat blijkt niet voor hun zelf te gelden. En dan zijn deze partijen, meestal de gevestigde orde, niet meer in staat om tot zelfreiniging te komen. Schone lei maken en opnieuw je best doen. Fouten maken mag. Zal zelfs altijd gebeuren. Deze fouten erkennen en er van leren zal pas vertrouwen geven dat het beter wordt.

Wassenaarders hebben de kans dit te corrigeren.
En als deze partijen zich zelf niet corrigeren, dan moeten de Wassenaarders dat doen. Wij Wassenaarders moeten dan verandering aanbrengen door op andere partijen te stemmen die wel die openheid willen. Als Wassenaarse samenleving hebben we op die manier de mogelijkheid om de “politieke elite” tot de orde te roepen.

Hart voor Wassenaar, met hart voor Wassenaar
Een nieuwe partij, met oude idealen. Voor verandering. Met wat lef, een beetje grote mond. Maar vooral met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En veel energie. Met jonge mensen en oudere mensen. Met alle Wassenaarders die hier wonen. Voor goed bestuur van een zelfstandig Wassenaar. En voor altijd groen. Goed he.

Henri Hendrickx
Lijsttrekker Hart voor Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top