Skip to content

Week 12: Wassenaar 1 en 4 winnen

21 januari 20142 minute read

Wassenaar – In de eerste speelweek van 2014 (week 12) waren er drie thuiswedstrijden voor BCWassenaar (gesponsord door Service Apotheek Langstraat). Wassenaar 1 kreeg het Naaldwijkse MIX op bezoek en won met 5-3. Wassenaar 2 en 4 hadden het Leidse Merenwiek op visite. Wassenaar 2 speelde netjes gelijk, Wassenaar 4 won met 5-3 van de hoger geplaatste tegenstander.

Afgelopen zaterdag 11 januari alweer de een na laatste wedstrijd voor het eerste team dit seizoen. En het wordt ontzettend spannend op welke plaats wij gaan eindigen. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan zaterdag tegen het team uit Naaldwijk, die op dat moment een vierde plaats in de ranking innam, één plaats onder ons.

Blij dat na een paar maanden blessure, Jim Stegeman deze wedstrijd weer een partij mee heeft gespeeld. En uiteraard ook blij dat Lawrence Panhuyzen wederom bij ons wilde invallen.

Marco van Leeuwen en Lawrence beten het spits af met de herendubbel. Een lastige partij voor onze heren. Net niet konden zij over het spel van de tegenstanders heenkomen en BC Mix nam het winstpunt in beslag. Beide dames, Akkemay Huininga en Eveline Spring in ‘t Veld, zaten goed in hun spel, wat een winstpunt voor BCW opleverde. Tussenstand 1-1. Marco van Leeuwen speelde een goede partij. De eerste set ging hem vrij gemakkelijk af. De tweede set werd wat lastiger, maar Marco was te sterk voor de heer uit Naaldwijk en won zijn single. Ondertussen was Eveline gestart met haar single op de baan ernaast. In twee sets kon zij nog een winstpunt voor haar team binnenhalen. Jim speelde zijn eerste single sinds eind oktober. Helaas stond aan de overkant op de baan een sterkere tegenstander. Akkemay heeft geknokt voor een winstpunt in haar single. De drie sets die zij speelde gingen gelijk op met haar tegenstandster. In de derde set liep Akkemay uit en behaalde zij als eerste de 21 punten. Tussenstand 4-2. De eerste mix, gespeeld door Marco en Eveline, liep soepel met winst als uitslag. Helaas lukte het Lawrence en Akkemay niet om te winnen van hun tegenstanders. Vandaag heeft team 1 weer 5 punten binnen gesleept.

De allerlaatste wedstrijd spelen wij op zaterdag 25 januari om 12.00 uur in Sporthal de Schulpwei.

Tags

BadmintonCompetitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top