Skip to content

WZK Heren 1 pakt volle buit in laatste minuut!

21 januari 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zondag stond voor WZK heren 1 de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Net voor de winterstop waren belangrijke punten gepakt om weg te blijven van de onderste plaatsen, alleen dat hadden meer ploegen gedaan, dus 3 punten thuis tegen de Meer was eigenlijk een must.

WZK begon dan ook sterk, gesteund door wederom veel publiek, kwam het in de eerste periode 3-1 voor. Fabian van den Berg maakte zowel de 1-0 als de 2-1, waarna Stefan van der Kroft met een uiterste krachtinspanning de bal bij een overtal situatie in het doel wist te krijgen. In de tweede periode ging er even wat fout bij WZK, ‘ineens’ keken de heren tegen een 3-5 achterstand aan. Wederom Fabian, gevolgd door Toon de Groot zetten WZK weer op gelijke hoogte. Invaller Menno de Jong bracht WZK weer aan de leiding, maar de gasten tekende nog voor het einde van de 2e periode voor de gelijkmaker. In de derde periode, die begon met een stand van 6-6, gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte. De spanning nam toe en dat was ook in sommige acties van spelers terug te zien. Eerst Fabian, toen Lucio Leone en daarna weer Toon zette WZK steeds op voorsprong, maar de Meer scoorde steeds tegen, al kwam de 9-9 pas aan het begin van de vierde periode. Vlak voor de 9-8 van WZK mocht Fabian met 3 persoonlijke fouten niet meer deelnemen. Dat leek bij de 9-10 van de Meer WZK ook nog lelijk om te breken, met nog ruim 1 minuut te spelen. De veerkracht van WZK Heren 1 is echter ongekend dit seizoen, want ook deze wedstrijd wist WZK winnend af te sluiten. Na de 10-10 van wederom Lucio was het Menno van Valderen die 17 seconden voor tijd de 11-10 maakte en het schot uit de daarna volgende waanhoopsaanval van de Meer wist te blokken! Weer 3 punten en nu een groot gat met de twee onderste plaatsen, veilig staand op de 6e plaats!

Heren 2 was thuis kansloos tegen de veel sterkere koploper PSV uit Eindhoven en verloor met 5-16.

Tot binnenkort bij de volgende thuiswedstrijden van WZK, kijk op onze site voor het volledige programma!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top