Skip to content

Nso Dol-Blij vervoert kinderen 100% milieuvriendelijk

22 januari 20142 minute read

Wassenaar – Als eerste naschoolse opvang in Wassenaar haalde Nso Dol-Blij afgelopen woensdag kinderen op van school met een elektrische bolderwagen een zogenaamde Stint. Met dit 100% milieu vriendelijke vervoersmiddel kunnen tien kinderen veilig vervoerd worden van school naar de opvang.

Medewerkers van Nso Dol-Blij haalde tot nu toe met een normale bakfiets de kinderen uit school. Vanaf deze week komen ze ook met de Stint. Directeur Wendy van den Ende: “Door de snelle groei van de nso hebben we besloten deze unieke milieuvriendelijke bolderwagen aan te schaffen. De medewerkers en kinderen zijn dolenthousiast over hun opvallende blauwe bolide. Met de Stint is het mogelijk om bijna al het autovervoer te vervangen. Dat is voor ons een belangrijke doelstelling.”

De Stint wordt ingezet om kinderen van omliggende scholen zoals Nuts, Bonifacius, Herenweg, Jozef en Montessori -school op te halen. De kinderen van scholen die verder uit de omgeving van Dol-Blij liggen worden nog wel met de auto opgehaald. Van den Ende: “Alle kinderen maken uiteindelijk gebruik van de Stint, omdat we leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de bibliotheek, het strand of de kinderboerderij.”

Nso Dol-Blij is kleinschalige naschoolse opvang in Wassenaar en maakt onderdeel uit van Dol-Fijn Kinderopvang. Meer informatie over onze opvang 0-12 jaar kijk op: www.dol-fijnkinderopvang.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top