Skip to content

Ruilnetwerk LETS aanwezig bij inspiratieavond gemeente

23 januari 20142 minute read

Wassenaar – Door de Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van gemeente Wassenaar en Voorschoten is het LETSlid Hanneke Pronk uitgenodigd om op de door beide gemeenten te houden inspiratiebijeenkomsten voor burgers, plenair een korte presentatie te houden over het ruilnetwerk LETS

Vanuit de burgers komen steeds meer initiatieven van de grond die ervoor zorgen dat van jong tot oud, kunnen blijven meedoen aan de samenleving. Maar dat gaat niet vanzelf, soms kan een initiatief wel wat ondersteuning (bijdrage)van de gemeente gebruiken. In Wassenaar is deze inspiratiebijeenkomst op 30 januari bij Het Rode Kruis, van Heeckerenstraat 2. Ontvangst vanaf 19.30. Aanvang plenair gedeelte 20 uur.

Zaterdag 1 februari houdt het ruilnetwerk LETS weer een inloopuur bij Puur Pippa op het Stadhoudersplein 1. Belangstellenden en leden zijn van harte welkom vanaf 10 tot ongeveer 11 uur. Vanuit hun ervaring kunnen enkele Wassenaarse leden u informeren hoe de ruilkring werkt.
Leden kunnen hier hun eventuele hulpvraag onderling met elkaar te regelen, lukt dit niet dan kan men het aan de andere leden vragen via Cyclos (computerprogramma van LETSleiden) via het onderdeel vraag of aanbod.

De woorden LETS staat voor Locale Economisch Transmissie Systeem. Dit netwerk bestaat in Nederland sinds 1993 en op deze manier is er veel “gehandeld ” en geruild zonder dat er geld aan te pas kwam. In deze ruilkring ruil je bewust diensten en goederen, maar dan in een groter verband. Dat geeft enorm veel mogelijkheden en dan ook nog zonder een euro te betalen. In Leiden noemt koos men als ruileenheid een sleutel. Verricht men een dienst voor een ander, dan krijgt men daar sleutels voor die men weer uitgeeft als iemand anders iets voor jou doet. Ook het betalingsverkeer van de sleutel is via het computerprogramma prima geregeld.

Informatie over het ruilnetwerk vindt u op www.letsleiden.nl Via link welkom komt men bij het Forum, daar zijn bijna alle onderwerpen voor niet leden toegankelijk.

In 2014 wordt op elke eerste zaterdag van de maand een (K)LETScafé gehouden in de gezellige winkel op het stadhoudersplein 1.
Informatie: Hanneke Pronk 0705114703/ pronkenberg@tele2.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top