Skip to content

Nieuws van het Leercentrum Wassenaar

24 januari 20142 minute read

Wassenaar – iPad: Voor deze tablet serie van Apple organiseert het Leercentrum diverse cursussen op woensdagmorgen. Wilt u meer weten over het gebruik van de iPad dan kunt u zich aanmelden zoals hieronder aangegeven.

Windows 8: Dit is het nieuwe operating systeem van Microsoft en vervangt oudere versies zoals XP, Vista en Windows 7. Op het Leercentrum beschikken we over één lap top- en 12 desktop pc’s met erop geïnstalleerd Windows XP en 7. Voor het lesgeven aan Windows 8 is een nieuwe lap top Windows 8 pc aangeschaft. De 12 desktops zijn door ons zodanig omgebouwd dat ze nu voor Windows 7 en 8 gebruikt kunnen worden. Onze desktops waren nog niet zo oud en bevatten ruim voldoende schijfgeheugen en bovendien snelle processoren. Hierdoor konden ze ‘ge-upgraded’ worden. Dit upgraden is tijdrovend en er moet mee rekening gehouden worden dat de bestaande gegevens gewist worden; er moet dus eerst een z.g. back-up gemaakt worden, die dan later weer teruggezet wordt. Niet echt een aanrader dus en liever uzelf op de nieuwe pc trakteren! De upgrades en nieuwe pc hebben we overigens kunnen bekostigen met hulp van het RABO stimuleringsfonds en wij zijn hiermee natuurlijk bijzonder gelukkig!

De nieuwe cursus Windows 8 was bedoeld voor mensen die zijn overgestapt naar Windows 8 en zij hadden op de cursus hun eigen pc bij zich om mee te oefenen. Nu wij echter over 12 pc’s beschikken met Windows 8 kunnen er ook mensen deelnemen die die overstap nog niet hebben gemaakt en zich op het nieuwe operating systeem willen oriënteren voordat ze het zelf gaan aanschaffen.

Bij de cursus hoort een boek van Visual Steps/SeniorWeb dat u naar believen kunt aanschaffen. Wilt u meer weten kijk dan op onze website: www.leercentrumwassenaar.nl Aanmelden kan: op ons telefoonnummer 06-10735360. Ook zijn wij in ons Leercentrum aan de Van Heeckerenstraat aanwezig op de inloop middagen iedere 3e. dinsdagmiddag van de maand (eerstvolgende: 18 febr. van 14.00 tot 16.00 uur)

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top