Skip to content

Wassenaarders hebben het helemaal gehad met hun geldverslindende bestuurders

24 januari 20142 minute read

Wassenaar – Dat de Wassenaarse politiek niet zelden een financiële uitglijder maakt is algemeen bekend. Het fietstunneltje, Avalex, GGD, Tonnen wachtgeld voor de diverse afgetreden wethouders, etc etc. Tot nog toe hebben de Wassenaarders dit allemaal gelaten over zich heen laten komen. Echter met de € 151.000,= voor de afwikkeling van de “SEKSREL” was voor velen de maat vol.

Martin Schuitema, destijds medeoprichter van de Kust Zeil Vereniging Wassenaar en sinds heugenis inwoner van ons mooie dorp, kreeg voor Omroep West de mogelijkheid om eens flink zijn gram te spuwen. De bijval die hij hiervoor kreeg, deed hem besluiten om een avond met gelijkgestemden te organiseren.

Dat is afgelopen 22 januari gebeurd en het oordeel van circa 40 aanwezigen loog er niet om. Terwijl verenigingen met het kleine beetje subsidie dat ze krijgen ieder dubbeltje moeten omdraaien geeft de politiek ons belastinggeld met bakken tegelijkertijd uit. En als klap op de vuurpijl wordt straks (bijna) alle subsidie die zij nu nog van de Gemeente Wassenaar ontvangen stopgezet.

Met slechts € 1.000,= zouden veel Wassenaarse verenigingen blij geweest zijn. Met € 151.000,= kunnen slechts een beperkt aantal advocaten betaald worden. De verhoudingen zijn totaal zoek.

De seksrel, die naast de € 151.000,= nog een anderhalve ton gekost heeft aan onderzoeks- en advocaatkosten, beschouwen velen als een privé zaak en dient ook privé opgelost te worden. Dus niets geen belastinggeld naar de raadsleden en wethouders.

Jan Hoekema werd door velen als hoofdschuldige aangewezen. Een capabele burgemeester lost dit probleem in een vroeg stadium op. Maar in plaats daarvan heeft hij er voor gezorgd dat deze zaak gierend uit de hand gelopen is. Ook de ex wethouder kreeg er flink van langs evenals het enige vrouwelijke raadslid in de seksrel.

De aanwezigen vonden dat Wassenaar door de hele affaire flinke reputatieschade opgelopen had. Kreeg je vroeger nog in den lande complimenten als je zei dat je in Wassenaar woonde, nu is het; o ja, Wassenaar dat dorp met die seksrel.

Dat er iets gedaan moet worden aan deze hele reeks van verkwistingen was voor iedereen duidelijk. Echter over de oplossing kom men het niet helemaal eens worden.

Met z’n allen naar Plasterk? Misschien helpt het, maar het zou best wel eens kunnen dat daardoor Wassenaar heel snel moet fuseren met andere gemeenten. € 7,50 seksrel korting inhouden op de OZB ??

Iedereen wacht de uitslag van de verkiezingen straks met spanning af. Zal het na 19 maart rustig in ons dorp worden ??

Tags

PolitiekSeksrelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top