Skip to content

Dol-Fijn & Dol-Blij bezoeken OBVW bij de start van de Nationale Voorleesdagen

26 januari 201458 second read

Wassenaar – De medewerkers van Kinderopvang Dol-Fijn; Nso Dol-Blij zijn in het kader van “De Nationale Voorleesdagen” naar de bibliotheek geweest.

Medewerkers van Dol-Fijn zijn met de bakfiets en de nieuwe elektrische blauwe bolderwagen, u weet wel “de Stint”, naar de bieb gereden. Dé uitgelezen locatie om extra voorgelezen te worden is natuurlijk de bibliotheek. Na een hartelijk ontvangst mochten alle kinderen gaan zitten en kregen zij een spannend verhaal over een krokodil te horen. Met gespitste oren luisterden de kinderen wat de krokodil allemaal beleefde. Na afloop van het verhaal werden er liedjes gezongen en gedanst.

Aldus directeur Van den Ende; “Goed leesvoorbeeld heeft veel effect op de taalontwikkeling van het kind”. De kinderen die onze opvang bezoeken worden dagelijks voorgelezen. Het is niet alleen leuk maar speelt ook een belangrijke rol in het dagelijks leven van een kind. Nieuwe woorden leren en hoe een zin opgebouwd is bereik je eenvoudig met voorlezen. Door met kinderen te praten over het boek, er een liedje bij te zingen of een dansje verzinnen, stimuleert kinderen actief met taal aan de slag te gaan.

Langs deze weg nogmaals hartelijk dank medewerkers van de bibliotheek voor de fijne middag.

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top