Skip to content

Klassieke auto’s uit het Louwman museum vereeuwigd op postzegels

27 januari 20142 minute read

Wassenaar – Klassieke auto’s sieren het nieuwe postzegelvel Klassiekers uit het Louwman Museum. De tien postzegels tonen elk een afbeelding van een historische auto uit de collectie van het museum.

Cornelie Petter Godin de Beaufort, zus van Carel Godin de Beaufort die verongelukte tijdens één van de laatste gentlemanraces, nam het eerste postzegelvel in ontvangst. Dat gebeurde uit handen van Barry Husman, directeur Consument & Kleinzakelijk van PostNL, in aanwezigheid van de directeur van het Louwman Museum, Ronald Kooyman. Eén van de postzegels toont het type Porsche waarin haar broer reed. Het postzegelvel is ontworpen door grafisch ontwerper Hans Bastiaan Busking, die eerder al de catalogus van het museum ontwierp.

De eerste postzegel linksboven op het vel toont de oudste auto uit 1887, rechts onderaan staat de jongste uit 1965. Op elke postzegel staat het merk en het jaar vermeld waarop de auto in productie werd genomen. Nadere typeaanduidingen en eventuele andere bijzonderheden van de auto staan op de velrand vermeld.

Het Louwman Museum
Het Haagse Louwman Museum toont een van de oudste privécollectie ter wereld. Deze omvat ruim 230 historische auto’s, koetsen en motorfietsen die vanaf 1934 bijeen zijn gebracht door twee generaties van de familie Louwman. Uit de periode tot 1910 bezit het museum ‘s wereld grootste collectie auto’s, waaronder de op één na oudste auto ter wereld. Deze Dion-Bouton & Trépardoux uit 1887 heeft een eigen postzegel gekregen, net als onder andere de Aston Martin van James Bond uit de film Goldfinger, een zeldzame Spyker en de enige overgebleven Eysink uit Amersfoort. Andere automerken die op de postzegels terugkomen zijn Brooke, Bugatti, Duesenberg, Toyota, Porsche en Ferrari.

Beschikbaarheid
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via www.collectclub.nl De geldigheidstermijn is onbepaald. Op de postzegels staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top