Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart grijpt laatste strohalm

28 januari 20143 minute read

Wassenaar – Met de harde kern langs de zijlijn, een leegstromende ziekenboeg en 45 prima minuten tegen Leidse Boys in het achterhoofd leken de ingrediënten aanwezig voor de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie om er een leuke middag van te maken tegen Boshuizen. Rick Hoogenboom en Ferdi de la Rie ontbraken wegens knieblessures, maar verder een complete groep en sterke bank. De Leidse tegenstander werd bij vlagen ondersteboven gespeeld en een vierde plaats en hopelijk nacompetitie lijkt nog haalbaar.

Het begin van de wedstrijd liet direct de verhoudingen zien. Blauw-Zwart probeerde verzorgd voetbal te spelen van achteruit en Boshuizen schikte zich in de rol van tegenhouden. Een 0-1 leek een kwestie van tijd, maar niets was minder waar. Bij een voorzet uit een dode spelsituatie kwamen Jeroen Verhart en Sander Koewé ongelukkig in botsing en eerstgenoemde bleef aangeslagen achter in het eigen 5-metergebied. De scheidsrechter floot niet af en omdat buitenspel niet mogelijk was kon een afgeslagen bal eenvoudig van dichtbij worden binnengewerkt. Een tegenslag, maar geenszins reden tot paniek binnen de lijnen. Al vrij snel na de 0-1 werd Maarten van der Flier gezocht aan de linkerkant. De steeds fitter rakende linkerspits leverde een perfecte voorzet af bij de 2e paal, waar Guy van Vliet wel raad mee wist. 1-1 tegen de touwen gekopt en deze gelijkmaker was meer dan verdiend. De flanken van Boshuizen bleken zeer kwetsbaar en de 1-2 kwam daar dan ook voor rust vandaan. Adriaan Westgeest ging sterk door over rechts en vond op de rand van de 16 meter uiteindelijk wederom Maarten. Die verplaatste het spel verder naar links waar Wilmar van der Ham bekeken zijn 1e doelpunt van de middag laag in de verre hoek schoot. De rust brak aan met deze stand en na de thee zou de score verder worden uitgebouwd.

Met Boy Houtman na rust in de ploeg ging Blauw-Zwart op zoek naar meer doelpunten en die kwamen al snel. Een aantal minuten na rust schoot Wilmar zijn 2e binnen na een prima aanval over de linker flank en de getergde Boy Houtman verscheen op het scorebord nadat hij een prima actie met links afrondde en een voorzet vanaf de linkerkant in de verre hoek wist te prikken: 1-5. Dat de Leidse ploeg daarna nog een doelpunt wist te maken, was even wonderbaarlijk als onnodig. De defensie kwam niet of nauwelijks in de problemen zaterdagmiddag, ondanks de afwezigheid van Sander van Kuijen die helaas een aantal maanden in het buitenland zal verblijven en dit seizoen het shirt niet meer over de schouders zal trekken.

In de slotfase bleef Blauw-Zwart keurig voetbal spelen via de ingevallen Daniel Singleton en Stuart Hooijmans. Dit leidde tot doelpunten van Guy die een 1 op 1 met de keeper koelbloedig afrondde en de 3e van Wilmar. De jonge middenvelder krulde vanaf links de bal prachtig in de korte kruising en voltooide daarmee zijn officieuze hattrick. 2-7. Stuart Hooijmans verzorgde het slotakkoord door een verkeerde pass in de Leidse verdediging met de linker binnen te schieten, waardoor een klinkende 2-8 overwinning kan worden bijgeschreven.

Volgende week speelt de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade een belangrijke wedstrijd tegen vv Woubrugge, een stugge ploeg waar 3 punten tegen gehaald moeten worden om uitzicht te houden op de 4e plaats. Gezien het vertoonde spel en de groep die steeds sterker lijkt te worden, behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top