Skip to content

Het Alzheimer cafe op 5 februari 2014

29 januari 20142 minute read

Wassenaar – HET ALZHEIMER CAFE WASSENAAR nodigt u van harte uit voor een informatieavond over dementie op woensdag 5 februari 2014 vanaf 19.00 uur (inloop) in het Cultureel Centrum de Warenar aan de Kerkstraat. Het Alzheimer Café is geen kroeg of restaurant, maar een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en belangstellenden. Bezoekers praten over dementie en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Iedereen is welkom.

Woensdag, 5 februari 2014 vanaf 19.00 uur (inloop)
Veiligheid en dementie
Wanneer sprake is van dementie, laat niet alleen het geheugen tekenen zien dat er iets aan de hand is. Ook in de motoriek treden veranderingen op, kan in het begrijpen van schijnbaar simpele handelingen stagnatie ontstaan. Het is belangrijk om ook naar de praktische kant te kijken in het leven: is de woning nog veilig? Zijn er geen onduidelijkheden die het voor de persoon met dementie extra lastig maken? Een oplossing ligt soms in slimmigheden in de manier van werken, een aanpassing in de woning of het inzetten van hulpmiddelen.
Gastspreker is Ilona Stoop, ergotherapeut, werkzaam bij en vanuit o.a. Florence verpleeghuis Duinstede.

Een kopje koffie staat voor u klaar. U hoeft zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met coördinator Michiel den Oudsten,tel.: 06-42695799 of met de SWOW, tel.: 5117576
De SWOW biedt ook aan u gratis met de BIJBUS van huis op te halen en weer thuis te brengen. U hoeft alleen maar telefonisch contact op te nemen met de SWOW, telefoon 5112226.

Tags

AlzheimerWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top