Skip to content

Kunstgroep Wassenaar slaat nieuwe weg in

29 januari 20143 minute read

Wassenaar – Kunstgroep Wassenaar stelt ‘Galerie in de Molen’ graag beschikbaar als levendig platform waarbij nieuwe vormen van hedendaagse kunst worden getoond. De eerste expositie dit jaar is van start gegaan met JONGE KUNSTENAARS IN DE MOLEN en is tot en met 16 februari 2014 te bezichtigen.

De exposanten Maroesjka Verhagen en Carlos van der Putten zijn in juli 2013 afgestudeerd aan de Rietveld Academie, Léon van Opstal in 2008 aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Deze drie nieuwe leden van Kunstgroep Wassenaar zijn door de ballotagecommissie zorgvuldig geselecteerd en worden gezien als veelbelovend talent. Ze tonen middels hun kunst , ieder op z’n eigen wijze de wereld van nu en hoe ze die ervaren.

Verjonging en verbreding
De jonge kunstenaars representeren ook de nieuwe route die Kunstgroep Wassenaar inslaat. Vanaf januari heeft de vereniging de mogelijkheid om ook andere kunstdisciplines toe te laten naast beeldende kunstenaars en architecten, zoals schrijvers, muzikanten, acteurs en ook kunsthistorici. Dit gegeven is statutair vastgelegd. Afgelopen week heeft Kunstgroep Wassenaar Nicole van Utenhove verwelkomd als eerste kunsthistorica-lid! Door zo breed open te staan voor de kunstwereld kan er een werkelijk platform ontstaan waar ideeën gedeeld worden en ‘kruisbestuiving’ kan plaatsvinden. Dit is veel meer in pas met de huidige tendens binnen de kunstwereld waarbij de grenzen tussen disciplines niet meer strikt zijn zoals pakweg twintig jaar geleden. Het brengt over en weer gedeeld begrip en interesse en een gedachte-uitwisseling tot stand van makers en toeschouwers. Verbreding creëert gelegenheid om grensoverschrijdend, buiten de eigen discipline, te experimenteren.

Happenings
De galeriefunctie zoals we die kennen krijgt een uitbreiding zodat ook de andere disciplines zich kunnen laten zien. Het jaarlijks evenement KUNST & FIETS heeft inmiddels een succesvolle tweede editie achter de rug. In en rond de molen zijn een weekend in september performance, muziek, beeldende kunst en workshops te beleven. Het KUNSTCAFÉ, open voor publiek, heeft alweer diverse keren bewezen dat er rondom de tentoonstellingen boeiende avonden ontstaan. De laatste keer in december waarbij onder andere de liederlijke liederen van Theo van Gogh werden vertolkt. Tijdens de openingen van de WASSENAARSE SALON in Raadhuis de Pauw, zijn voor een enthousiast publiek verschillende beknopte voorstellingen geweest. Deze initiatieven van de laatste jaren hebben inmiddels een vaste plek in het jaarprogramma gekregen en waren mede aanleiding om een nieuwe weg in te slaan. Ook bij de huidige expositie is het mogelijk om deel te nemen aan een workshop van Léon van Opstal tijdens het Kunstcafé op 31 januari. Op de site van de vereniging valt te lezen wat er te doen is. www.kunstgroepwassenaar.nl

Galerie in de Molen Molenplein 10a, Wassenaar. Openingstijden donderdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top