Ga naar hoofdinhoud

Zelf op zoek naar een droomwerkgever

29 januari 20142 minute read

Wassenaar – Jongeren die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten, kunnen vanaf nu gebruik maken van de leerwerkcheque van de gemeente. Daarmee kunnen ze werkervaring opdoen en zich verder ontwikkelen bij een werkgever. Die werkgever moeten ze wel eerst zelf vinden. Informatie op www.leerwerkcheque.nl helpt ze daarbij.

Mensen met weinig werkervaring komen moeilijk aan een betaalde baan. De gemeente wil jongeren hierbij een steuntje in de rug bieden en heeft daarvoor de leerwerkcheque laten ontwikkelen. Het is de bedoeling dat jongeren tussen 16 en 27 jaar die niet meer naar school gaan, een werkgever zoeken bij wie ze zouden willen werken. Niet omdat het zo’n aardige persoon is, maar omdat het bedrijf hen aanspreekt of bij hun ambities past. Zodra ze een bedrijf hebben gevonden dat mee wil werken, melden ze zich bij de gemeente aan voor een leerwerkcheque. Daarna ondertekenen ze met de werkgever een leerwerkovereenkomst voor een half jaar. De gemeente geeft een bijdrage van 750 euro waarmee de jongere een cursus kan volgen om zich verder te scholen. Dat kan bijvoorbeeld een taalcursus, computertraining of sollicitatietraining zijn. Belangstellenden kunnen de cheque aanvragen tot 31 maart.

Werkgeversservicepunt
Werkgevers bieden niet alleen aan werkzoekenden een kans, maar zij maken ook kennis met talentvolle werkzoekenden die met een frisse blik naar hun bedrijf kijken.

Wie meer wil weten over de spelregels en voorwaarden, kan terecht bij het Werkgeversservicepunt Leidschendam-Voorburg, (070) 3 008 402, e-mailadres: werkenismeedoen@leidschendam-voorburg.nl.

Zuid Holland Centraal
De leerwerkcheque is een initiatief van arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal. De gemeenten Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, vormen samen deze arbeidsmarktregio.

Tags

JongerenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top