Skip to content

Open les voltige op 5 februari

1 februari 20142 minute read

Wassenaar – Woensdagmiddag 5 februari as. van 17.00-18.00u is er een vriendjes en vriendinnetjes les bij de voltigevereniging van de Wassenaarse Manege.

Voltige is gymnastiek op een galopperend paard, waarbij je allerlei acrobatische oefeningen uitvoert. Het leuke is dat het een echte teamsport is met als teamleden de voltigeurs, de longeur en als belangrijkste lid het paard. Bij voltige train je een heleboel verschillende dingen. Bij sommige oefeningen gaat het vooral om evenwicht, bij andere draait het meer om lenigheid, uithoudingsvermogen of kracht, en bij weer andere oefeningen gaat het er vooral om of je genoeg lef hebt. Voltige is ook een hele goede basis voor het paardrijden.

Veel ouders en kinderen staan er versteld van hoeveel de kinderen binnen korte tijd leren. Je kunt met voltige beginnen vanaf een jaar of zeven.

Op dit moment trainen er 2 teams. De beginners trainen op het fjordenpaard Joy. Deze voltigeurs zijn tussen de 7 en 10 jaar oud. Team 2 traint op het paard Job. Deze voltigeurs variëren in leeftijd van 10 tot 16 jaar.

Voltige is een prachtige sport, niet alleen als je het zelf doet, maar ook om naar te kijken. Kom gerust een keer kijken bij een training als je interesse hebt of spreek een proefles af, dan kun je zelf beleven hoe leuk het is.

De voltigevereniging Wassenaarse Manege traint elke woensdagmiddag van 17.00-18.00u op de Manege aan de Papeweg tussen Voorschoten en Wassenaar. Voor meer informatie of het afspreken van een proefles kijk op de website www.wassenaarsemanege.nl of bel 070-511 5011.

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top