Ga naar hoofdinhoud

Roxanne van Hemert 6e bij Holland Cup Sprint

2 februari 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag werd in Hoorn de 2e wedstrijd gereden in het kader van de Holland Cup Sprint. Roxanne van Hemert van Team Activia liet zien dat ze de progressie die ze afgelopen maanden wist vast te houden.

Op de 500 meter werd Roxanne 12e in een teleurstellende tijd van 41.52 sec. Op deze afstand blijft het tobben voor wat betreft de opening op de 500 meter. De afstand werd gewonnen door Manon Kamminga in 39.85 sec net voor Annette Gerritsen die een tijd liet klokken van 39.91 sec.

Op de 1.000 meter kwam Roxanne, startend in de binnenbaan, uit tegen Janine Smit. Hoewel de opening van 19.36 sec niet tot de snelste van het veld behoorde, werd de ronde naar de 600 meter afgelegd in de snelste tijd t.w. 29.2 sec. De laatst ronde legde Roxanne af in 31.5 waarmee zij op de meet net 0.18 sec. tekort kwam om haar tegenstandster te verslaan. Eindtijd 1.20.11. Smit eindigde in 1.19.93. In de ritten die nog volgde wist geen enkele rijdster deze tijden nog te kloppen. Het brons ging naar Letitia de Jong met een tijd van 1.20.18.
In het algemeen klassement eindigde Roxanne als 6e. De winst ging naar Smit en Kamminga, met beide hetzelfde puntentotaal. Annette Gerritsen werd 3e.

In het weekend van 15 en 16 februari staat de volgende wedstrijd in het kader van de Holland Cup op het programma. Deze wedstrijd wordt verreden op Uithof in Den Haag. Roxanne zal deelnemen aan de 500, 1000 en 1500 meter. Op 28 februari staat Roxanne aan de start van het NK Sprint op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch stadion in Amsterdam. Kaarten zijn nog te koop. Zie schaatsen.nl. Een mooi toernooi op een unieke locatie. Mag u eigenlijk niet missen!!!

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top