Skip to content

Brandweer bij Scouting van Woesik

3 februari 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen dinsdag én donderdag heeft de Wassenaarse brandweer een brandweeroefening gehouden in het gebouw van Scouting van Woesik. Met maar liefst twee blusauto’s waren de brandweermannen en -vrouwen naar Scouting van Woesik gekomen. Met rookmachines werd het gebouw vol rook gezet, zodat de brandweerlieden zonder goed zicht hun weg moesten zoeken. De rook was buiten ook te zien. Dat was voor veel buurtbewoners en omstanders wel even schrikken. Niet iedereen had direct in de gaten dat het om een oefening ging.

Afgelopen zaterdag zijn de Junioren en Zeeverkenners naar de duinen geweest voor een leuke speurtocht met opdrachten. Door het bos, over de duinen en langs allerlei vennetjes kwamen zij bij het strand aan. Daar werd een echt kampvuur gemaakt en konden alle kinderen knakworsten en marshmallows in het vuur verwarmen en opeten. De kinderen konden lekker langs het strand struinen en springen van de hoge duinen. Helemaal te gek!

De Welpen hebben zelf vliegers gemaakt. De kinderen hebben elkaar goed geholpen en daarom zijn alle vliegers helemaal af. Jammer genoeg was er te weinig wind om de vliegers te testen, maar dat gaat zeker nog gebeuren.

Ondertussen was een groot aantal ouders op het scoutingterrein aan het klussen. Drie loodzware vletten zijn uit het water gehaald en één vlet is helemaal geschuurd. Volgende week gaan de kinderen weer verder met de vletten.

Zaterdagavond was door de leiding van Van Woesik een feest georganiseerd voor alle leiding van scoutingverenigingen uit de omgeving. Met wat leuke muziek had alle leiding een super gezellige avond.

Bij Scouting van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn! Zoekt uw kind zo’n omgeving, laat uw kind lid worden of kom eerst eens vrijblijvend kijken of meedoen met het programma op zaterdag. Voor informatie kunt u kijken op onze site www.vanwoesik.com en u kunt contact opnemen met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top