Ga naar hoofdinhoud

Brandweermuseum Wassenaar pakt uit in de bibliotheek

4 februari 201453 second read

Wassenaar – Pekkransen, blusemmers, zwaailicht, poederblusser en brandweerhelm, van 6 februari tot eind juni 2014 toont Brandweermuseum Wassenaar gewone en bijzondere voorwerpen, prenten, foto’s en documenten uit de verzameling in de grote vitrine in de bibliotheek van Wassenaar.

Het museum bestaat 90 jaar en komt daarom naar u toe. De tentoonstelling geeft een indruk van de brandweer geschiedenis, met bijvoorbeeld blusemmers van leer, van canvas en van metaal, met een brandmeesterstok, een kinderboek uit 1901, een knipselboek met foto’s van de brand in de Schoolstraat, brandweerhelmen, een naamlijst van de Wassenaarse brandweer uit 1916, een prent van de buskruitramp in Leiden in 1807 en foto’s van de busbrand van oktober 2012 in Wassenaar.

De tentoonstelling is vanzelfsprekend ook bedoeld om u nieuwsgierig te maken naar wat er in het museum in de kelder van Raadhuis de Paauw nog meer te zien is. Tot eind april loopt daar een kleine tentoonstelling over een foto-plakboek, samengesteld in de jaren veertig door de oprichter van het museum Gerard van der Mark, met veel mooie afbeeldingen van oude boerderijen en historische gebouwen van Wassenaar.

Voor elke Wassenaarder een must!

Tags

BrandweermuseumOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top